Carski ruski balet i mladi polaznici Studija baleta CzKS zajedno u baletu “Krcko Oraščić”


01. novembar 2014. KULTURA – Ansambl Carskog ruskog baleta s baletom „Krcko Oraščić” Petra Iljiča Čajkovskog, koreografa Gediminasa Tarande, tačno za nedelju dana nastupiće u Sportskoj hali Smederevo, a na pozornici će uz ruske baletske umetnike nastupiti i četrdesetak polaznika Studija baleta Centra za kulturu Smederevo, koji već 21-u godinu uspešno vodi profesor baleta Jelena Dobrić.

“Krcko Oraščić” je posljednji od tri baletska dela velikana svetske muzike Petra Iljiča Čajkovskog i jedno od najlepših dela klasicne baletske literature, čija popularnost stalno raste, iako je praizveden pre skoro sto dvadeset dve godine (18. decembra 1892). Kao predložak “Krcka Oraščića” uzeta je Hofmanova priča u obradi Dime sina, a smederevska publika će 7. novembra moći da uživa u jednom od najlepših dela klasičnog baleta.

Naše male balerine ovaj nastup će pamtiti celog života i sigurno će im biti nemerljiv čak i u smislu motivacije i nadahnuća za dalje učenje i nastupe. Pred njima je i tehnički I glumački zahtevan posao, ali su svi optimistični i sa velikom željom i nestrpljenjem iščekuju nastup kojim će obradovati ne samo svoje roditelje i drugare, već i svekoliku smederevsku publiku. Oni će nastupiti u prvom i drugom činu.

Prodaja ulaznica je uveliko u toku. Najjeftinija mesta su na tribinama, koja koštaju 500 dinara, a predviđeni su i popusti koji iznose do 50 posto. Deca mlađa od 5 godina ne plaćaju ulaz.

Ulaznice se prodaju na Biletarnici Centra za kulturu, Turističko-informativnom centru i Sportskoj hali Smederevo (od 3. novembra).