“Brod teatar” u petak i u Smederevu


09. septembar 2014. KULTURA – Na keju starog pristaništa “Brod teatar” biće u petak 12. septembra.

Program je sledeći:

16.00: radionica u gradu (perkusionisti i plesači) na raznim lokacijama

16.00-18.00: izložba i trenutak okupljanja na palubi broda

18.00-20.00: dizajnerska radionica – napravi svoju sopstvenu stolicu na obali

20.30 i 21.30: dva igranja performansa savremenog plesa u toku kojih traje izložba videa i interaktivnih instalacija u prostoru koje su svo vreme dostupne posetiocima.

Umetnici iz cele Evrope, koji predstavlјaju različite umetničke oblasti, istražuju uticaj reka na kulturu. Naš istraživački program u muzici, plesu, pozorištu, vizuelnim i primelјenim umetnostima je fokusiran na kreiranje zajedničkog programa za publiku koja živi u slivovima Dunava, Rajne, Odre i Elbe – rekao je Nemanja Vuković, portparol SKCNS.

Osnovni element programa je plesni performans, ali takođe uklјučuje i prezentaciju vizuelnih elemenata, izložbu i besplatne umetničke radionice za decu. Na Brod Teatru živi 20 umetnika, učesnika radionica, procesa produkcije i performansa, izložbi i koncerata iz 16 partnerskih organizacija uklјučenih u pripremu programa.

Brod je krenuo da se spušta iz Beča i do kraja putovanja obiće 11 zemalja. Zajedno sa autobuskom turnejom, koja sledi posle putovanja brodom, obuhvatiće 52 performansa u 38 gradova.