Bogat program Muzeja u sklopu 26. Smederevskih svetosavskih svečanosti


19. januar 2015. KULTURA – Muzej u Smederevu pripremio je raznovrstan i bogat program koji će predstaviti publici u okviru ovogodišnjih, 26. Smederevskih svetosavskih svečanosti. Smederevski muzej predstaviće publici dve izložbe, jedno predavanje i, što je možda i najvažnije, potpuno novu, rekonstruisanu multifunkcionalnu izložbenu salu.

Muzej u Smederevu će, kao i prethodnih godina, veoma aktivno učestvovati u organizaciji ovogodišnjih, 26. Smederevskih svetosavskih svečanosti sa programima u Muzeju i Gradskoj galeriji savremene umetnosti.

Svečano otvaranje rekonstruisanog izložbenog prostora Muzeja i predstavljanje likovne izložbe 20. vek – izbor dela iz zbirke likovne umetnosti Muzeja u Smederevu, autorke mr Snežane Cvetković, višeg kustosa Muzeja u Smederevu biće održano u sredu 21. januara 2015. u 13 časova. Predviđeno je da izložba traje do manifestacije Noć Muzeja, odnosno do 1. maja. 2015. godine.

U istom prostoru u sredu 28. januara 2015. u 17:30 časova biće održano predavanje Sveti Sava u srpskoj kulturi i umetnosti 19. veka. Govoriće dr Nenad Makuljević, profesor na katedri za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu

Između ova dva događaja u Gradskoj galeriji savremene umetnosti Smederevu na Trgu Republike 5 u ponedeljak 26. januara 2015. u 18 časova biće svečano otvorena izložba studenata master studija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu Master 2015.