Bezbednije i lepše dečije igralište


24. jun 2015. DRUŠTVO – Izvor: Naše novine – Direkcija za izgradnju u poslednje vreme je radila na preuređenju dela Dunavskog parka. Poznato igralište koje svakodnevno privlači brojne mališane, ubuduće će biti uređenije, ali i bezbednije jer je u toku postavljanje nove podloge u vidu gumenih ploča.

Prostor oko keja, današnjeg Dunavskog parka i promenade kraj reke, oduvek je u Smederevu bio jedno od omiljenih mesta. Od kako se na tom potezu našlo i igralište, bez obzira na godišnje doba, kraj klackalica, tobogana i penjalica uvek je puno dece. To, zeleno parče grada kaj Dunava je takođe, svakodnevno primamljivo Smederevcima svih generacija, bilo da tu dolaze na rekreaciju ili odmor. Prepoznavši značaj koji taj park ima za sugrađane, u Direkciji za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište, odlučili su da prostor dodatno preurede. Ovo se pre svega odnosi na deo namenjen najmlađima, jer je napokon preuređeno igralište koje bi, kao što je poznato, nakon svake jače kiše, danima plivalo u vodi:

-Problem je u tome što su igračke na nižem nivou od ostatka zemljišta, pa je često bivalo poplavljeno. U sklopu rekonstrukcije koju je na tom delu uradila Direkcija za izgradnju, najpre je izvršena kompletna drenaža prostora, pa smo svedoci da ni nakon nedavnih, obilnih padavina, ovoga puta nije bilo plavljenja igrališta. Takođe, prostor je oivičen, izbetoniran, a zatim se krenulo i sa postavljanjem gumenih ploča koje će, kao idealna, stabilna podloga, ujedno biti i dodatna bezbednost za mališane. Materijal je nabavljen uz posredovanje gradonačelnice Smedereva, a najvećim delom je reč o donaciji kompanije Milenijum tim koja u našem gradu radi na gasifikaciji. Reč je o iznosu od oko 450 000 dinara, a postavljanje gumenih ploča bi trebalo da bude gotovo tokom nedelje – saznajemo u Direkciji za izgradnju.