Besparica u Smederevu: Kontrolori izbacila fudbalera iz autobusa jer nije imao kartu!


14. mart 2013. SPORT – Ne samo da se ne nazire ni početak rešavanja krize u Smederevu, već se ona sa svakim danom produbljuje. Prvotimci nisu trenirali od ponedeljka i to ne samo zbog protesta stadionskog osoblja, već su i sami stupili u štrajk, zbog mesecima praznih džepova.

Nisu nam pare primarni zahtev. Istina je da se starosedeocima dosta duguje, ali kod nas ostalih, koji smo tu od pre dva meseca, zaostatak nije nepodnošljiv. Situacija je više nego dramatična, jer mnogi od nas imaju porodice, a kako dugačije da postupimo, kada pojedinci moraju lepkom da krpe kopačke da bi imali šta da obuju za trening i utakmicu. Hoćemo samo da neko preuzme tu vrstu odgovornosti, da nas pogleda u oči i nagovesti dalju sudbinu kluba. Dolazimo na stadion u terminu treninga, da ne bude da smo vojska u rasulu i održavamo sastanke sa stručnim štabom i direktorom Pantićem, koji dele našu sudbinu i ruke su im bukvalno vezane. Jednostavno, ne zna se na čiju adresu da uputimo zahteve, a ako se ovo ne shvati ozbiljno i ne obrati nam se neko od predstavnika grada u upravi kluba, ništa od puta u Novi Pazar – kaže kapiten Branislav Atanacković, ističući da govori u ime svojih saigrača.

Žao mu je, kaže, što su priče o rezultatima i fudbalskoj igri potisnute u drugi plan, zbog dramatičnog stanja u klubu i navodi primer, koji ne može da bude rečitiji, a za rubriku je „verovali ili ne“.

– Evo dokle je to došlo. Da bi stigao na trening, pre neki dan, jedan od mojih saigrača je, bez karte, ušao u autobus Beograd – Smederevo. Ne iz bezobrazluka, nego nije imao pare za kartu. Usput je naišla kontrola i izbacila ga iz autobusa. Je li negde zabeleženo, da superligaški igrač mora da se švercuje u javnom prevozu da bi stigao na trening? Nije korektno da otkrivam o kome se radi, jer je momak već preživeo veliku blamažu. Kako onda da se od ovih igrača očekuje da normalno treniraju, igraju i postižu rezultate – pita Atanacković.

Izvor: Večernje novosti