Aničićeva i Petrović pobednici „Smederevskog kupa“


05. maj 2015. SPORT – Marija Aničić, strelac ekipe „Nju pres“ i Novica Petrović, član selekcije „Kore – Mig“ osvojili su šampionske pehare u četvrtom „Smederevskom kupu“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom na strelištu u Sportskoj hali Smederevo.

Marija Aničić, strelac ekipe „Nju pres“ i Novica Petrović, član selekcije „Kore – Mig“ osvojili su prva mesta u četvrtom „Smederevskom kupu“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, u nedelju 3. maja.

Marija Aničić slavila je ubedljivo sa 172 kruga isred drugarice iz ekipe „Nju pres“ Jelene Tasić (168) i Marine Vasić iz „Železare“ (156).

Novica Petrović je morao da raspucava za zlato, jer je sa Novicom Popovićem iz ekipe „Elektromorave“ na kraju finala imao po 183 kruga. Odlučivala je dodatna dijabola. I to treća. Petrović je pogodio centar, Popović devetku i titula je pripala Novici Petroviću. Treći je bio Nikola Simić (163) iz ekipe „Želvoza“.

Četvrta mesta i drvene medalje, koje se od prošle godine dodeljuju na „Smederevskoj ligi“ i „Smederevskom kupu“, osvojili su Milica Luković („Nju pres“) i Saša Ilić („Kore – Mig“).

U finale za „Smederevski kup“ plasiralo se po osam najboljih seniorki i seniora na osnovu pet najboljih rezultata iz sedam kola „Smederevske lige“. Plasman od petog do osmog mesta: peta mesta osvojili Goran Nikolčević („Želvoz“) i Milica Dragić („Železara“), šesta Dejan Adamović („Železara“) i Danijela Cvetković (ZC „Sveti Luka“), sedma Borivoje Provčin (Prijatelji NSGNM) i Vesna Nešić (ZC „Sveti Luka“), a osma Radoslav Mirković („Kore-Mig“) i Marija Branković („Heroj Srba“) / Vinka Cvetković („Železara“).

Gađalo se u papirnate mete, 20 hitaca, na cele krugove, na ispadanje.

Medalje, pehare i diplome uručivali su Ljiljana Adžić, predsednik Streljačkog kluba „Heroj Srba“ i Milutin Jovanović, član Upravnog odbora Streljačke družine „Smederevo“.

Konferansije finalnih borbi bio je Boban Marinković, sekretar i trener Streljačke družine „Smederevo“.
Medalje i pehari uručeni su i najboljim pojedincima i ekipama, a diplome za učešće dobili su svi učesnici „Smederevske lige“. Zahvalnicu za učešće u sedmoj Smederevskoj ligi dobio je Streljački klub „Aranđelovac“, a za medijsku podršku: Televizija Smederevo, RTV Smederevo, Naše novine, Naš Glas, internet portali SD kafe i Semendria, pres centar gradske uprave Smederevo, Radoje Glišić, dopisnik „Sportskog žurnala“, Branimir Vasić iz info službe Streljačkog saveza Srbije i drugi.