Ana Bajčić prvakinja Evrope u karateu


06. novembar 2013. SPORT – Ana Bajčić takmičarka Karate kluba Lotos i reprezentativka Srbije osvojila je titulu prvakinje Evrope u borbama za mlađe kadetkinje u kategoriji do 45 kg na 41. Wado-kai šampionatu Evrope održanom u Budimpešti 1/2 novembra 2013.na kojem su učestvovale 22 zemlje i ostvarila najveći uspeh u našoj reprezentaciji koja je ukupno osvojila 1 zlatnu, 2 srebrene i 5 bronzanih medalja.
Ana Bajčić u finalu je pobedila reprezentativku Mađarske Fekete Sofiu sa rezultatom 5:1. Polufinalni meč rešila je također ubedljivom pobedom 7:1 protiv Rumunke, a četvrtfinale sa 4:1pobedila je takmičarku iz Švajcarske Silviu Hirt koja je kroz repasaž kasnije osvojila bronzu.
Kvalifikacione borbe Ana je rešila je u svoju korist bez poteškoća pobedivši reprezentativke Luksemburga i BiH.
Konačni poredak za mlađe kadetkinje -45 kg:
1.mesto Ana Bajčić, Srbija
2.mesto Sofia Fekete, Mađarska
3.mesto Silvia Hirt ,Švajcarska
3.mesto Ana Luiceanu, Rumunija

Ovim rezultatom Ana Bajčić nastavila je kontinuitet osvajanja medalja na najvećim međunarodnim takmičenjima. Do sada je osvojila zlatnu i 2 srebrene medalje na svetskim kupovima, bronzu na svetskom prvenstvu i zlato na evropskom šampionatu, a 5 godina zaredom je prvakinja Srbije.
__________________________
Bronzanu medalju osvojila je mlađa seniorka (18-21 godina) Marija Pejić u kategoriji +60 kg.
Marija je posle odlično odrađenih kvalifikacija u četvrtfinalu pobedila Rumunku Madalinu Šariat, a u polufinalu izgubila od Švajcarkinje našeg porekla Milošević Mirjane sa 4:1. Švajcarkinja se plasirala u finale i time Mariju Pejić povukla u repasažnu borbu za bronzanu medalju. U repasažu Marija Pejić je pobedila domaću takmičarku iz Mađarske reprezentacije Reginu Szamedli sa 2:0.
Konačni plasman za mlađe seniorke +60 kg:
1.mesto Dignan Kurtni, Škotska
2.mesto Mirjana Milošević, Švajcarska
3.mesto MArija Pejić, Srbija
3.mesto Madalina Panfil, Rumunija
Marija, iako je još uvek zvanična vice prvakinja sveta u WKC verziji na prvenstvu Evrope koje je bilo veoma kvalitetno morala se zadovoljiti bronzom.
_________________________________
U borbama ekipno za juniore ekipa Srbije osvojila je bronzanu medalju. Za ekipu je radio takmičar Lotosa VUKAŠIN TOMIĆ i takmičari Kolubare iz Lazarevca Marković Dragiša i Radojičić Đorđe.
Konačni plasman juniori borbe ekipno:
1.mesto Mađarska
2.mesto Rumunija
3.mesto Srbija
3.mesto Škotska
_________________________________
Rezultati ostalih takmičara Karate kluba Lotos:
Seniorka Milina Vasić +60kg dolazi do polufinala i gubi od Dane Antonaec, Rumunija. U odlučujućoj repasažnoj borbi za bronzu gubi meč protiv Italijanke Sini Frančeske. U konačnom poredku Milina Vasić zauzima 5.mesto
Seniorka Jovana Savić -60kg posle poraza u repasažu od Nemice Sarah Kudel zauzima 7.mesto.
Ženska seniorska ekipa za koju su radile Milina Vasić ,Jovana Savić i Marijana Smiljanić osvajaju 5. mesto. Ekipa koja je prvi puta radila u ovom sastavu stigla je do repasaža i borbe za bronzu, ali se nisu mogle odupreti odličnim Francuskinjama koje osvajaju bronzu.
Poredak: Škotska, Rumunija, Francuska, Austria.
Mlađa seniorka Kristina Kandić -60 kg izgubila je četvrtfinalnu borbu od Austrijanke Sila Šiponje i na kraju zauzela 7.mesto.
Senior Milan Ilić u kategoriji -78kg ostale bez plasmana posle poraza u 2. kolu od Italijana De Angelis Mirko.
Juniori Vukašin Tomić i Nemanja Krstić ostaju bez plasmana u kategoriji +68kg. Krstić je diskvalifikovan u 1.kolu zbog nedozvoljenog kontakta, a Tomić gubi borbu u 2. kolu.
Kadet Filip Borisavljević +63 kg, gubi u četvrtfinalu i zauzima 7 mesto.
_____________________________________
Početkom sledeće godine, od 24-26. januara reprezentaciju očekuje nastup u Minhenu, Nemačka na Otvorenom šampionatu Svetske karate konfederacije (WKC).