Ana Alentijev na turniru Olimpijskih nada


12. jun 2013. SPORT – Najbolja pištoljašica Streljačke družine Smederevo Ana Alentijev i njen trener Boban Marinković putuju sutra u Plzen u Češkoj, gde se od 13. do 16. juna 2013. godine, održava veliko međunarodno takmičenje „Streljačke nade“ u gađanju malokalibarskim oružjem u konkurenciji juniora i juniorki. Na ovom takmičenju koje je poznato i kao „Olimpijske nade 2013“, učestvovaće strelci iz čitavog sveta, sa gotovo svih kontinenata, što ga čini jednim od najjačih juniorskih takmičenja u evropi i svetu. Ani je ovo drugo učešće na turniru, lane je bila dvadeset druga sa rezultatom od 555 krugova.

Ana Alentijev je nakon uspešne sezone vazdušnim oružjem, veoma uspešno započela sezonu malokalibarskim oružjem. U juniorskoj konkurenciji imala je četiri takmičenja, na svakom je uzela medalju. Dva puta je pobedila na kolu KUP-a, jednom je bila druga, dok je na međunarodnom takmičenju Grand Pri Novog Sada osvojila bronzanu medalju. Zahvaljujući dobrim rezultatima uspela je da se plasira u finale KUP-a za seniorke sa 6. mesta, što je fantastičan rezultat, jer je Srbija svetska velesila u ovoj disciplini.

Ovo je tek početak sezone, čiji kraj očekujemo 4. avgusta 2013. na državnom šampionatu, a Ana vredno trenira, svaki dan po dva-tri sata i dobri rezultati se tek očekuju od ove mlade takmičarke naše družine. Iako ima 17 godina i puca svoju prvu juniorsku sezonu ona je najbolja juniorka u Srbiji.