Ana Alentijev deveta u Zagrebu


09. decembar 2013. SPORT – Ana Alentijev, najbolji strelac Streljačke družine „Smederevo“ osvojila je deveto mesto na 37. Trofeju „Mladosti“ u Zagrebu. Na ovom izuzetno jakom međunarodnom turniru u seniorskim kategorijama puškom i pištoljem, na kome su nastupali strelci iz šest zemalja, naša mlada takmičarka ostvarila je dobar rezultat od 373 kruga (po serijama 93, 97, 90, 93). Ana je pucala dobro, ali joj nedostajalo snage da izdrži visok ritam. Sve vreme je bila u gornjem delu tabele koji je vodio u finale, međutim kod 36-og hica pala je na deveto mesto na kome je i završila takmičenje. Samo krug joj je nedostajao da se plasira u finale u koje su se plasirale sve tri reprezentativke Srbije Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030) i Jasna Šekarić (Crvena zvezda) i to na prva tri mesta. Na kraju finala pobedila je Zorana Arunović, Jasna Šekarić je osvojila šesto, a Bobana Veličković sedmo mesto. Od srpskih pištoljašica nastupila je još mlada Lea Aleksić (Novi Beograd Ušće), koja se plasirala na 21. mesto. Ukupno je nastupilo 28 takmičarki u ovoj konkurenciji.

Trener Boban Marinković kaže da je zadovoljan Aninim nastupom u Zagrebu i dodaje: nastavićemo da treniramo naporno i nadam se da ćemo na sledećem takmičenju imati malo više sreće. Ana polako podiže formu i iz takmičenja u takmičenje njeni rezultati rastu.

Ani već sledećeg vikenda predstoje dva nastupa na 38. Internacionalnom prvenstvu Beograda koje će se održati od 13. do 15. decembra 2013. godine u sportskoj dvorani „Hala sportova” na Novom Beogradu. Prvog dana nastupiće u svojoj juniorskoj kategoriji za Trofej Beograda, a sledećeg dana u seniorskoj kategoriji za Veliku nagradu (Grand Prix) Beograda.

Vikend posle ovog, tačnije, 21. decembra na strelištu u Smederevu, održaće se treće, poslednje kolo kupa Streljačkog saveza Srbije. Posle tri kola Kupa po 8 najboljih strelaca u svim kategorijama plasiraće se u finale koje će se održati naredne godine u februaru. Ana Alentijev se sa jednom pobedom i jednim drugim mestom u prva dva kola kupa i ukupno 18 bodova plasirala u juniorsko finale, a izvesno je i finale u seniorskoj kategoriji gde posle dva kola ima 7 bodova i nalazi se na četvrtom mestu.