Alentijevoj srebro na Velikoj nagradi Novog Sada


05. jul 2015. SPORT – Ana Alentijev, juniorka „Smedereva“ osvojila je prvo srebro mk pištoljem, na „Velikoj nagradi Novog Sada“. Prethodne dve godine je na ovom turniru osvajala bronzane medalje u istoj disciplini.

Ana Alentijev, juniorka Streljačke družine „Smederevo“, osvojila je srebrnu medalju u olimpijskoj disciplini sport pištolj (30 plus 30 metaka) za juniorke na međunarodnom turniru „Velika nagrada Novog Sada“, na kome su ovog vikenda učestvovali strelci iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Češke, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Mongolije i Srbije, na malokalibarskom strelištu organizatora, Streljačke družine „Novi Sad 1790“. Bolja od nje bila je bugarska takmičarka Miroslava Minčeva sa 572 kruga. Alentijeva je imala 539 krugova, a bronzu je sa 537 krugova osvojila Lea Aleksić iz Streljačkog kluba „Novi Beograd Ušće“. Četvrta je bila takođe Smederevka, Ana Todorović. Alentijeva sa prethodna dva turnira „Velika nagrada Novog Sada“ ima dve juniorske bronze u ovoj disciplini. U seniorskoj konkurenciji Alentijeva je bila osma. Pobedila je Vlatka Pervan iz Hrvatske, srebro je pripalo mađarskoj reprezentativki Renati Tobai Šike, a bronzu je u meču sa srpskom reperezetativkom Zoranom Arunović osvojila Monika Kostova iz Bugarske.

Mladi junior „Smedereva“ Petar Adamović, sa rezultatom od 493 kruga, zauzeo je 12-to mesto u disciplini pištolj slobodnog izbora u seniorskoj konkurenciji. Nije bilo juniorskog proglašenja.

Malokalibarskom puškom, u disciplini 60 metaka ležeći za seniore 17-mesto zauzeo je naš Nikola Simić, sa 617,4 kruga, a najbolji smederevski junior Veljko Ilić bio je 34-ti senior i 10-ti junior. U istoj disciplini Natalija Tasić bila je 28-ma seniorka i 17-ta juniorka sa 588,4 kruga.

Ukupno, u tri dana strelci Srbije osvojili su 29 medalja – osam zlatnih, deset srebrih i 11 bronzanih. Seniori su se okitili sa 13 medalja (4 zlatne 4 srebrne 5 bronzanih) a juniori sa 16 (4 – 6 – 6).

Sledećeg vikenda na istom mestu za nove medalje na Prvenstvu Srbije malokalibarskim oružjem boriće se juniori, dok će seniori nastupati tek posle Prvenstva Evrope u Mariboru, 1. i 2. avgusta.