Afera “Indeks”: Dekanu danas čitaju optužnicu


16. jul 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu Predrag Stojanović, jedan od 87 optuženih u aferi “Indeks” i jedini koji nije saslušan, danas treba da iznese odbranu pred Višim sudom u Smederevu.

Nastavak suđenja u toj aferi u kojoj je glavni pretres otvoren pre tri godine, zakazano je za 10 sati, a Stojanović, kome danas treba da bude pročitana optužnica, jutros je u telefonskoj izjavi Tanjugu rekao da će prisustvovati pretresu.

Njegov branilac Predrag Savić je ranije obavestio sudsku upravu da će Stojanović doći na zakazano suđenje i da nema potrebe da bude privođen.

Predsednica Višeg suda i postupajući sudija Slađana Bojković ranije je zatražila privođenje Stojanovića, koji u protekle tri godine nije saslušan, a posle veštačenja Odbora za veštačenje Medicinskog fakulteta u Novom Sadu” da je Stojanović sposoban da iznese odbranu”.

Optužnica Stojanovića tereti da je od 2002. godine do februara 2007. godine u više navrata zahtevao i dobio novac da studentima u indeks upiše pozitivne ocene bez polaganja iz predmeta Javne finansije i finansijsko pravo.

Stojanović je neodazivanje na ranije pretrese pred Višim sudom pravdao zdravstvenim problemima, a njegov branilac tvrdi da u kabinetu i u stanu Stojanovića nisu nađeni nikakvi dokazi koji ga povezuju sa korupcijom.

Ostali optuženi u toj korupcionaškoj aferi, otkrivenoj 2007. godine, negirali su krivicu.