Adamović i Tasićeva ponovo najbolji


25. april 2016. SPORT – Nemanja Adamović i Natalija Tasić ponovo najbolji i u sedmom kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za pionire i pionirke. Po pravilu i u sedmom kolu ekipno najbolji bili su pioniri iz „Zmajeve“ i pionirke iz „Cvijićeve“ škole.

Nemanja Adamović iz Osnovne škole „Dositej Obradović“ sa 172 kruga i Natalija Tasić iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“, sa 180 krugova bili su najbolji u sedmom kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za pionire i pionirke, koje je održano prošlog četvrtka na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Druga mesta osvojili su Nikola Miletić (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“) sa 170 i Dunja Rajković („Branko Radičević“) sa 174 kruga, a treća Nemanja Živojinović iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 170 krugova (imao je slabiju poslednju seriju od Miletića) i Jovana Lazić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa 171 krugom. Ukupno je nastupilo 14 pionira i 15 pionirki.
Kod pionira ponovo je najbolju ekipu imala je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, a kod pionirki kao i svih prethodnih kola, najbolja je bila ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Druga mesta osvojile su ekipe OŠ „Dositej Obradović“ kod pionira i OŠ „Dimitrije Davidović“ kod pionirki. Treće su bile ekipe OŠ „Branislav Nušić“ u kategoriji pionira i „Branislav Nušić“ u kategoriji pionira. Kod pionira nastupile su ekipe iz osam, a kod pionirki iz sedam smederevskih osnovnih škola.
Odlučeno je da se u kategoriji pionira puca dodatno kolo, nakon kojeg će se održati finale, odnosno treći Smederevski kup u streljaštvu za pionire i pionirke. Posle sedam održanih kola, kada se odbiju dva najslabija rezultata kod pionira prva tri mesta zauzimaju: Nemanja Adamović sa 858 krugom, Dušan Bojić sa 839 krugova i Nemanja Živojinović sa 835 krugova. Kod pionirki Natalija Tasić ima 898 krugova, Jovana Lazić ima 865, Iva Jovanović 862. Ekipno, kada se prema pravilniku odbije najslabije kolo, u kategoriji pionira „Jovan Jovanović Zmaj“ ima 48 bodova, „Dositej Obradović“ 36, „Branislav Nušić“ 25 bodova. Kod pionirki „Dr Jovan Cvijić“ ima 44, „Dimitrije Davidović“ 33, „Branislav Nušić“ 26 bodova.