„Abeceda“ za male Smederevce


20. maj 2013. DRUŠTVO – Ugovor o realizaciji „Dečjeg atletskog programa” za ovu godinu, potpisan je u Smederevu.

Grad na Dunavu je jedanaesti grad u Srbiji koji je počeo da realizuje ovaj program.

Ugovor su potpisali gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik Atletskog kluba Smederevo Darko Savić.

Ugovorom su regulisana prava i obaveze u realizaciji programa promocije i razvoja atletike u osnovnim školama i klubovima pod nazivom „Dečji atletski program”, a pod patronatom Svetske atletske federacije.

– Prva smo zemlja u regionu koja je od Svetske atletske federacije dobila mogućnost da radi na ovom projektu. Biće obuhvaćena deca uzrastu od prvog do četvrtog razreda. To nije čisto atletski program, već abecedi sporta. Deca će raditi sa instruktorima koji će dobiti zvaničnu licencu za bavljenje ovim projektom, a mališani koji prođu ovaj program moći će da se bave sportom po sopstvenoj želji – objasnio je Branković.

Selektor Atletskog saveza Srbije Slobodan Popović pokazao jeopremu i rekvizite i pojasnio ciljeve njihovog korišćenja.

– Ugovorom se obezbeđuje oprema u vrednosti od 350.000 dinara. Učešće Atletskog saveza Srbije je 250.000 dinara, a obaveza lokalne samouprave je obezbeđenje još 100.000 dinara – rekao je Saša Momić, pomoćnik gradonačelnika za sport.

U Atletskom savezu Srbije najavljuju da do kraja godine treba da bude potpisano još 19 ovakvih ugovora.

Izvor: Šumadijapress