181 krug Ivone Bojić


16. mart 2018. SPORT – Ivona Bojić sa 181 krugom ostvarila je rezultat dana u četvrtom kolu pete Smederevske liga u streljaštvu za mlađe kategorije, koje je održano prošle nedelje na strelištu u Sportskoj hali. To je ujedno i najbolji rezultat u sva četiri održana kola, a Bojićeva se upisala u listu strelaca koji pređu ovu granicu od 180 krugova. U kategoriji mlađih pionira pobedio je Lazar Subotić iz sa 162 kruga. Bojićeva je iz OŠ „Sveti Sava“, a Subotić je učenik OŠ „Dr Jovan Cvijić“. Druga mesta zauzeli su Natalija Jovanović sa 163 kruga i Nikola Pešić sa 129 krugova. Jovanovićeva iz OŠ „Dr. Jovan Cvijić“, a Pešić je iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. U starijoj grupi pionira najbolje rezultate su imali Milan Marić iz Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ sa 163 kruga, koliko je imao i drugoplasirani Nemanja Živojinović, ali sa slabijom zadnjom serijom, Nikola Teomirović iz OŠ „Ilija Garašanin“ je bio treći sa 160 krugova. Kod pionirki Iva Marjanović iz OŠ „Dositej Obradović“ imala je 161 krug.

Ekipno, objedinjene obe kategorije mlađih pionira/ki i pionira/ki, prvo mesto kod devojčica zauzela je „Cvijićeva“ sa 255 krugova, druga je bila „Dositejeva“ sa 171 krugom, treća škola „Sveti Sava“ sa 164 kruga. Kod pionira prvo mesto je osvojila ekipa „Dr. Jovan Cvijić“ sa 401 krugom, druga je bila OŠ „J. J. Zmaj“ sa 395 kugova, a treća „Dimitrije Davidović“ sa 275 krugova.

Posle četiri kola u generalnom plasmanu kod mlađih pionirki vodi Ivana Bojić (681), ispred Natalije Jovanović (646) i Nikolije Simić iz škole „Dr. Javan Cvijić“ (100). U najbrojnijoj grupi mlađih pionira prva tri mesta pripadaju Lazaru Subotiću (654), Ivanu Ćurčinu iz OŠ „D. Davidović“ (490) i Lazaru Popoviću iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (486). Kod pionira prvi je Nemanja Živojinović (673), drugi Nikola Teomirović (631), a treći Milan Marić (483), a kod pionirki Iva Marjanović (628) vodi ispred Sofije Kučinar (272). Ekipno, kod devojčica ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ je prva sa 14 bodova, druga je ekipa „Svetog Save“ 13 bodova, na trećem mestu sa 9 bodova je ekipa „Dositeja Obradovića“, četvrta „Dimitrija Davidovića“ sa 2 boda. Kod dečaka, „Dr Jovan Cvijić“ ima 23 boda, „Zmajeva“ dva boda manje, a sa 16 bodova treća je „Dimitrije Davidović“. Slede „Ilija Garašanin“ sa 11 bodova, „Sveti Sava“ sa 7 i „Branko Radičević“ sa samo 2 boda..

Do kraja lige ostala su još tri kola, za ukupan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola, a šest najboljih za učešće na Smederevskom kupu, u kome će se u finalu nadmetati osam najboljih u objedinjenim kategorijama mlađih pionira i pionira, kao i mlađih pionirki i pionirki.

Peto kolo je po rasporedu planirano za 22. mart.