180 krugova Lazara Beljića


27. mart 2017. SPORT – U četvrtom kolu četvrte Smederevske lige u streljaštvu blistao je Lazar Beljić koji je ubio 180 krugova u konkurenciji pionira. U konkurenciji pionirki najbolja je bila Katarina Milovanović sa 177 krugova. Anđela Radojičić je najbolja mlađa pionirka sa 170 krugova, a Lazar Subotić je najbolji mlađi pionir sa 158 krugova.

Lazar Beljić iz osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 180 krugova bio je najbolji pojedinac u četvrtom kolu četvrte Smederevske liga u streljaštvu, koje je održano prošlog četvrtka na strelištu u Sportskoj hali Smederevo. To mu je ujedno i lični rekord kojim se upisao u grupu strelaca koji mogu da pucaju rezultate preko te magične cifre od 180. Drugo mesto u konkurenciji pionira zauzeo je Miloš Banković (OŠ „Branislav Nušić“) sa 171 krugom, a treće Nemanja Živojinović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 167 krugova. Dušan Bojić (OŠ „Sveti Sava“) je bio četvrti sa 164 kruga. U konkurenciji pionirki najbolja je ponovo bila Katarina Milovanović sa 177 krugova, Teodora Čakarević je bila druga sa 156 krugova, a treća Milana Ćalić sa 113 krugova. Sve tri su iz Osnovne škole „Branislav Nušić“. U kategoriji mlađih pionira Lazar Subotić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) je bio najbolji sa 158 krugova, slede Milan Marić (OŠ „Dimitije Davidović“) sa 151 krugom i Stefan Stojanović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj) sa 135. Anđela Radojičić je bila najbolja mlađa pionirka sa 170 krugova, Natalija Jovanović je imala 164, a Ivona Bojić 159 krugova.

U ukupnom plasmanu posle četiri kola kod pionira je prvi Nemanja Živojinović sa 661 krugom, drugi je Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 527 krugova, treći Lazar Beljić sa 520 krugova. Adamović i Beljić imaju po jedno kolo manje, a za konačan plasman računa se pet najboljih rezultata iz sedam kola. Kod pionirki prva tri mesta zauzimaju Katarina Milovanović sa 678 krugova, Teodora Čakarević sa 533 i Milana Ćalić 346 krugova (jedno kolo manje). Lazar Subotić je najbolji kod mlađih pionira sa 560 krugova, a Milan Marić i Stefan Stojanović koji imaju po kolo manje sa 444 i 394 kruga nalaze se na sledeća dva mesta. Kod mlađih pionirki najbolja je Anđela Radojičić (OŠ „Ivo Andrić“ Radinac) sa 650 krugova, Ivona Bojić (OŠ „Sveti Sava“) ima 634, a Natalija Jovanović (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa kolom manje 452 kruga. Na kraju ligaškog takmičenja formiraće se jedinstvena grupa od po osam najboljih strelaca kod dečaka i devojčica prema šest najboljih rezultata iz sedam kola koji će se takmičiti za medalje na četvrtom Smederevskom kupu za mlađe kategorije.

U ekipnom plasmanu, u jedinstvenoj kategoriji pionira, najbolja je ekipa OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 36 bodova, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ ima 26 bodova, OŠ „Sveti Sava“ 22 boda, OŠ „Branislav Nušić“ 20 bodova, OŠ „Dositej Obradović“ 19, OŠ „Dimitrije Davidović“ 18, OŠ „Ivo Andrić“ Radinac 10 bodova, OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka 7 bodova i OŠ „Branko Radičević“ 4 boda. Kod pionirki vodi OŠ „B. Nušić“ sa 32 boda, OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Ivo Andrić“ imaju po 24 boda, OŠ „Dr Jovan Cvijić“ ima 15 bodova, OŠ „B. Radičević“ 13, OŠ „D. Davidović“ 10, OŠ „J. J. Zmaj“ 6 i OŠ „D. Obradović“ ima 4 boda.

Za konačan ekipni plasman račun se šest naboljih rezultata. Liga u kojoj se takmiče deca osnovnoškolskog uzrasta, polaznici Škole streljaštva i pioniri Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog kluba „Heroj Srba“ iz Smedereva, biće nastavljena petim kolom koje će se održati sledećeg četvrtka, 30. marta.