’Zlatna svadba’ u Klubu Crvenog krsta


27. oktobar 2011. DRUŠTVO – U okviru manifestacije ’Zlatna svadba’ u Klubu Crvenog krsta 20 parova sa teritorije grada obeležilo 50 godina braka.

U organizaciji CK Smederevo,pod sloganom ’Zlatna jesen života’, 20 parova obeležilo 50 godina braka.

I ove godine u okviru manifestacije ’Zlatna svadba’ i obeležavanja meseca starih, Crveni krst Smederevo pod sloganom ’Zlatna jesen života’ u saradnji sa GU i donatorima, organizovao je obeležavanje 50 godina braka za 20 parova. U Klubu Crvenog krsta, osim prijavljenih zlatnih mladenaca, svečanom skupu prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave i prijatelji ove humanitarne organizacije. Sve počinje odlukom o životu u dvoje i na venčanju tekstom Duška Radovića :’ Pošto ste se lepo, dobrovoljno i jednoglasno dogovorili da živite u bračnoj zajednici, jer ste svesno i odgovorno zaključili da će vam tako biti lepše i bolje…’, a onda se nastavlja zajedničkim planovima o budućnosti, godinama i satima ljubavi, pažnje, razumevanja, tolerancije . U ovoj 2011. godini 20 parova sa teritorije grada Smedereva proslavlja 50 godina zajedničkog života. Gosti na zlatnoj svadbi bili su predstavnici Crvenog krsta Smederevo i Srbije, lokalne samouprave i donatori ove tradicionalne manifestacije.

Proslavom jubileja ukazano je na važnosti bračnog života i odavanje priznanja onima koji su zajedno uspeli da iznesu pola veka životnih radosti, ali i problema.

Zlatni mladenci su dobili simbolične poklone, družili se i proveli par sati uz ručak muziku i pesmu.

Izvor: Televizija Smederevo