Zona za rekreaciju u Smederevu


30. jul 2011. DRUŠTVO- Gradska uprava Smedereva donela je odluku da uredi prostor od 2ha na obali Dunava, gde će biti smešteni sadržaji za sport i rekreaciju. Na mestu Veslačkog kluba u tom gradu, biće uređeno priobalje, izgrađeni tereni, kao i objekti koji će pratiti sportske sadržaje.

Vladislava Živanović-Ristović, rukovodilac sektora za urbanizam Direkcije za izgradnju Smedereva, kaže da je Nacrt plana detaljne regulacije “Veslački klub Smederevo” na javnom uvidu do 18. avgusta.

– Smederevo je odlučilo da uradi ovaj plan s namerom da postane vlasnik tog zemljišta. Reč je o centralnoj gradskoj zoni na 2 hektara smeštenoj kraj Dunava na ulasku u grad iz pravca Beograda. Kako je taj potez i ranije bio u funkciji sporta i rekreacije, planom je predviđena ista namena – kaže naša sagovornica.

Kako kaže Živanović-Ristović, Veslački klub će ostati na tom terenu, samo će sadržaji biti obogaćeni.

– Priobalje i šetalište kraj reke su već uređeni, predstoji izgradnja terena, a građevinski objeti su planirani na mestu već postojećih.

Prema njenim rečima, Plan će najverovatnije biti usvojen sa Skupštini grada u Septembru, kada će Smederevo i zvanično moći da preuzme vlasništvo nad tim zemljištem.

“Veslački klub Smederevo” je osnovan 1924. godine, a sve ove godine postiže velike rezultate na evropskim i svetskim takmičenjima.