Zlato za Uroša Dimitrijevića


08. jun 2015. SPORT – Posle jedne zlatne i dve bronzane medalje na regati prvog kola Kupa Srbije, veslači Smedereva prošle subote su na drugom kolu Kupa ostvarili znatno bolji rezultat.

Učinak smederevskih veslača je jedna zlatna, jedna srebrna i tri bronzane medalje. Na najviše pobedničko postolje popeo se Uroš Dimitrijević u seniorskom skifu. Kod juniora najuspešniji je bio Lazar Dostanić koji je u skifu doveslao do bronzane medalje.

U konkurenciji kadeta srebro je pripalo Aleksi Petroviću i Veljku Simiću u dubl skulu, dok su do bronze stigli Marko Jovanović i Aleksandar Radovanović, takođe u dubl skulu, kao i dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Slavković i Boris Jančić.

Druga regata Kupa Srbije, održana na Adi Ciganliji, okupila je više od 150 veslača i veslačica u svim uzrasnim kategorijama. Organizatori su bili Veslački savez Srbije i Veslački klub Partizan.

Naredno takmičenje na kome će nastupiti veslači Smedereva je regata na Paliću Open, koja će se održati 4. i 5. jula.
U međuvremenu, kandidati za seniorsku i juniorsku reprezentaciju Srbije nastavljaju priprema za velika međunarodna takmičenja koja ih očekuju ove godine. Filipović, Bogičević i Savić pripremaju se za treću regatu Svetskog kupa u Lucrnu sredinom jula i Svetsko prvenstvo koje će se krajem avgusta i početkom septembra održati u Francuskoj. Juniori Marko Ristić i Zoran Rajić sa nestrpljenjem očekuju početak avgusta kada će se u Rio de Žaneiru održati Svetsko prvenstvo za juniore.