Zlatica i Vojin dobitnici knjiga


10. jun 2015. KULTURA – U nedelju 7. juna pred početak projekcije filma „Poltergajst: Kućni duh“ izvučeni su dobitnici knjiga Izdavačke kuće „Laguna“ iz Beograda iz maja meseca. To su Zlatica Milošević 064/….426, koja je dobila knjigu „Kradljivica knjiga“ Roberta Zusaka i Vojin Dragosavljević 069/…885 , dobitnik knjige „Džoni je krenuo u rat“ Daltona Tramboa. Čestitamo srećnim dobitnicima, a svim ostalim bioskopskim gledaocima želimo više sreće u narednom izvlačenju!

Sledećeg meseca bioskopskim gledaocima koji budu učestvovali u našoj nagradnoj igri pruža se mogućnost da postanu potencijalni dobitnici dva nova filmovana romana iz „Lagunine“ produkcije. Za jun „Laguna“ je izdvojila romane: „Nepokoren“ Lole Hilendbrand i „Dete 44“ Toma Roba Smita.

U vikendu pred nama na repertoaru Bioskopa Centra za kulturu Smederevo su po jedan film za decu i odrasle. U subotu i nedelju, 13. i 14. juna, u terminu od 18 sati, najmlađa publika može da pogleda sinhronizovanu animiranu komediju „Zašto ni(sam) pojeo svog tatu“ koja nas vraća u period od pre dva miliona godina. Radnja filma je nastala na osnovu engleskog romana „Evolution Man“, a prikazuje borbu male grupe primata u severnoj Africi dok pokušavaju da drže korak ispred majke prirode. Glavne uloge u sinhronizaciji ovog francuskog animiranog filma poverene su Stefanu Kapičiću i Marijani Mićić.

U terminu od 20 časova premijerno će biti prikazan „Ničije dete“, debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića. Film „Ničije dete“ baziran je na istinitoj priči. Ovenčan je nagradama na brojnim inostranim festivalima, a kod nas je proglašen najboljim filmom u nacionalnoj selekciji ovogodišnjeg festa. U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Goran Šušljik, Zinaida Dedakin, Branka Šelić i drugi.

Cena ulaznice za bioskop je 200 dinara.