Željko Veselinović spiskao sindikalne pare da bi platio školarinu?


06. avgust 2014. DRUŠTVO – Izvor: Kurir – Nedavno smenjeni predsednik Ujedinjenih sindikata Srbije „Sloga“ Željko Veselinović od sindikalnih para je sebi plaćao školarinu na Akademiji za poslovnu ekonomiju u Čačku, i to bez saglasnosti Glavnog odbora, koja je bila neophodna, saznaje Kurir od izvora bliskog sindikatu.

– Veselinović se upisao na tu privatnu akademiju jer je hteo da ima završen fakultet, i to je sve u redu, ali je problem što je školarinu plaćao sindikalnim parama, i to bez ičije saglasnosti! Školarina za jednu godinu koštala je 101.900 dinara, a on je platio tri godine, znači oko 3.000 evra iz sindikalne kase. Niko u sindikatu nije ni znao šta Veselinović radi. On je potpuno privatizovao taj sindikat i niko nije imao uvid u njegovo trošenje novca – priča izvor Kurira i dodaje da je Veselinović sam pisao naloge, potpisivao ih i pečatirao.

Školarina nije jedino što je Veselinović plaćao sindikalnim parama – tu su bili i putni troškovi do Čačka, knjige i ispiti.

– Pored tih 300.000 dinara za fakultet, Veselinović je od sindikalnih para plaćao i prijave ispita, knjige, kao i odlazak na polaganje u Čačak. Ko zna koliko je tu para otišlo na njegovo školovanje – kaže naš sagovornik.
Iz USS „Sloga“ tvrde da su se i sami iznenadili kad su sve Veselinovićeve fakture izašle na videlo.
– Da, tačno je. Našli smo fakture kojima je plaćao školarinu a da nikoga nije obavestio. To je bilo za školovanje od 2010. do 2012. godine, znači za tri školske godine. Školarina je samo delić propusta i problema koje je naš bivši predsednik pravio. I sada to nastavlja da radi tako što nam je ukrao šifru za sajt i pečate. Čak je pokušao da nam otkaže poslovni prostor, ali mu nije uspelo – kažu iz „Sloge“.

Kako nezvanično saznajemo, Veselinović je s lažnom funkcijom i falsifikovanim pečatom odjavio fiksne i mobilne telefone ovog sindikata.

Željko Veselinović je juče za Kurir istakao da je završio fakultet, a da je novac za školarinu u stvari bila stipendija sindikata.

– To je bila stipendija, dobio sam je ja i tadašnji potpredsednik Zlatko Bekić. O dodeli stipendije odlučivalo je Predsedništvo i naravno da je sve bilo regularno. Dogovor je bio da, ako ne završim fakultet, vratim novac, ali ja sam završio fakultet u roku – ponosno je rekao Veselinović.