Železara ide u ruke Vestvudu?


10. januar 2014. PRIVREDA – Investicioni fond “Vestvud” će do marta odlučiti da li će kupiti 100 odsto kapitala Železare “Smederevo” ili će ući u strateško partnerstvo.

“Vestvud”, čiji su predstavnici od četvrtka u Srbiji, spremni su za ulaganja od oko 450 miliona dolara u Smederevo, kažu u sindikatima Železare.

Reč je o investicionoj grupi sa sedištem u Londonu i Beču, koja je potpisom na memorandum sredinom decembra iskazala nameru da posle analize, u martu odluči da li preuzima čeličanu ili će ponuditi partnerstvo državi.

“Vestvud, koji, pored ostalog, trguje čelikom širom sveta, ozbiljan je partner koji se obavezao da će u naredna dva meseca, nakon analize stanja u Železari, imati odgovor o partnerstvu. Kako smo obavešteni, oni žele da ulože u fabriku od 400 do 450 miliona dolara u obrtna sredstva”, kaže Saša Čolić, glavni poverenik ASNS u Železari.

Ministar privrede Saša Radulović izjavio je, kako navodi list, da nema informacije o potpisanom memorandumu o partnerstvu sa “Vestvudom” i da je su privatizaciju Železare u restrukturiranju nadležne Agencija za privatizaciju i ovo ministarstvo.

Izvor: Agencija Tanjug, Novosti