Zbog tuče prekinut meč Smedereva i KMF Pirot


04. maj 2013. SPORT – Meč poslednjeg kola Prve futsal lige između Smedereva i Pirota prekinut je u 23. minutu, pri vođstvu domaće ekipe od 3:0, zbog tuče. Za sada još nije poznato kojim rezultatom će meč biti registrovan.

Ova utakmica trebalo je da reši koja od dve ekipe će se i sledeće godine takmičiti u Prvoj ligi, međutim, zbog opšte tuče meč je prekinut, a konačnu odluku doneće direktor Lige koji je i bio prisutan u Smederevu. Tim povodom oglasio se i saopštenjem KMF Pirot.

– Od samog početka utakmice igrači KMF Smederevo Dragan Đorđević, Ivan Stoiljković i Cvetanović pokazivali su veliku agresivnost, pretili i psovali igrače Pirota. U 23. minutu, kada Krstić uzima bez faula loptu Stoiljkoviću i šalje loptu u kontranapad, a Cvetanović udara Krstića bez lopte pesnicom u predelu grudi i fizički ga napada.U tom trenutku igrači Smedereva, koji su bili na terenu, igrači i rukovodstvo sa klupe, kao i gledaoci iz “plave lože” utrčavaju na teren i napadaju igrače Pirota, To se događa u šestercu Pirota. Najagresivniji su bili Stoiljković, Cvetanović i Đorđević, koji udara pesnicom u glavu golmana Pirota Jovanovića, a koji mu uzvraća udarac u samoodbrani – navodi se u saopštenju.

Piroćanci kažu i da i ostali igrači njihovog kluba dobijaju udarce i bivaju fizički i verbalno napadnuti.

– Publika iz takozvane “plave lože”, njih oko dvadeset, zajedno sa obezbeđenjem, ulazi na teren i fizički i verbalno napadaju igrače Pirota. Napominjemo da se u plavu ložu ulazi samo po odobrenju organizatora utakmice, a nikako ne mogu da uđu takozvani “obični” gledaoci – kažu iz pirotskog KMF-a.

Po prekidu utakmice, kako se navodi u saopštenju, uz pretnju i psovke, igrači Pirota se povlače u svlačionicu. Sudija prazni halu od gledalaca kojih je ukupno bilo oko 100, ali gledaoci iz plave lože koji su ušli na teren zajedno sa obezbeđenjem ostaju u hali, oblače markere za obezbeđenje i čekaju nastavak utakmice.

– Kako niko od aktera koji su ušli na teren nije izbačen iz hale, već samo ljudi sa tribina koji nisu u svemu ovome učestvovali, bojeći se za svoju bezbednost, nismo smeli da izađemo i nastavimo utakmicu, jer su naši napadači i dalje bili u hali. Sudije su do tog trenutka fer i korektno sudili. O svemu ovome, po rečima policije, postoji snimak, pa se nadamo da će nadležni pregledati snimak, utvrditi pravu istinu i kazniti sve aktere ovog nemilog događaja – kažu Piroćanci.

Na kraju saopštenja pirotskog kluba incident u Smederevu upoređuju sa sličnim događajem srpske reprezentacije u Italiji.

– Napominjemo da je naša reprezentacija kao gost kažnjena zbog incidenta Bogdanova u Italiji tako što utakmica iz bebednosnih razloga nije odigrana, a mi smo izgubili sa 3:0, a navijači nisu ni ušli na teren, već su predstavljali apstraktnu opasnost za bezbednost – stoji u saopštenju KMF Pirot.

Izvor: Južne vesti