Zbog snega besplatan parking


10. decembar 2012. DRUŠTVO – Štab za vanredne situacije konstatovao je na popodnevnoj sednici da je stanje na putevima u Smederevu zadovoljavajuće. Prema informacijama kojima Štab raspolaže, nije bilo saobraćajnih nezgoda ni prijavljenih povreda nastalih kao posledica leda i snega.

U toku dana, uspostavljen je saobraćaj na linijama gradskog prevoza koji je bio u prekidu, tako da se prevoz putnika odvija bez većih problema.

Zbog formiranja ledenica, kritična područja su obeležena žutim trakama. Štab za vanredne situacije apeluje na građane da poštuju postavljena upozorenja.

U toku dana građanima i preduzetnicima podeljeno je oko 260 litara rastvora kalcijum hlorida. Štab za vanredne situacije podseća građane da u periodu od 7 do 15 časova mogu da dođu u prostorije JKP „Zelenilo i groblja“ u ulici Narodnog Fronta 4, ponesu ambalažu i preuzmu rastvor kalcijum hlorida i to do 2 litra za fizička i do 5 litara za pravna lica.

U prostorijama JKP „Parking servis“ u Miloša Velikog bb (ispod Nadvožnjaka), uz ličnu kartu, mogu da preuzmu do 5 kilograma industrijske soli po domaćinstvu, dok preduzetnici, na istoj lokaciji, mogu da kupe industrijsku so.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da očiste sneg ispred svojih kuća i lokala i podseća da su za nečišćenje snega predviđene novčane kazne i to od 3.000 do 10.000 dinara za fizička lica i od 10.000 do 100.000 dinara za pravna lica.

Štab za vanredne situacije apeluje na starije osobe da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova, na vozače da ne kreću na put, a ukoliko je to neophodno, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putevima kao i da koriste zimsku opremu.

U narednim danima, JKP „Parking servis“ neće naplaćivati parkiranje na neočišćenim parkiralištima, a sa Štaba za vanredne situacije upućen je apel i vozačima da ne parkiraju svoje automobile na okretnicama linija gradskog autobuskog saobraćaja i ispred kotlarnica na mestima za pretakanje mazuta.

Inspekcijske službe Gradske uprave Smederevo i Komunalna policija Grada Smedereva nastavljaju stalna dežurstva. Neprohodnost puteva i eventualne probleme na saobraćajnicama u gradu i seoskim naseljima mogu da prijave na brojeve telefona 231-115, 061 883 18 24 i 060 844 91 32.