Zbog leda i snega neke autobuske linije skraćene


10. decembar 2012. DRUŠTVO – Zbog niskih temperatura i formiranja leda na ulicama, tokom noći i jutra u Smederevu su angažovani dodatna mehanizacija i ljudstvo kako bi smederevske ulice i trotoari bili očišćeni, a čišćenje snega i leda biće nastavljeno i u toku dana.

S obzirom da su i za naredne dane najavljene izuzetno niske temperature, Štab za vanredne situacije doneo je zaključak o obezbeđivanju dodatnih količina kalcijum hlorida koji ima dejstvo i na temperaturama do minus 17.

Zbog leda na kolovozu autobuski prevoz odvija se otežano. Linije ka Udovicama i naselju Kovačićevo ne saobraćaju. Linije Plavinac – Nova Železara i Planavinac – Carina su skraćene, a polazište je kod Stare Železare.

Prema informacijama kojima raspolaže Štab za vanredne situacije u toku jučerašnjeg dana i jutra nije bilo saobraćajnih nezgoda, kao ni povećanog broja intervencija službe Hitne pomoći.
Javno preduzeće za stambene usluge i toplifikaciju nabaviće dodatne količine mazuta kako bi grejanje bilo redovno.

Štab za vanredne situacije apeluje na građane da očiste sneg ispred svojih kuća i lokala i podseća da su za nečišćenje snega predviđene novčane kazne i to od 3.000 do 10.000 dinara za fizička lica i od 10.000 do 100.000 dinara za pravna lica.

Inspekcijske službe Gradske uprave Smederevo i Komunalna policija Grada Smedereva uvele su stalna dežurstva. Neprohodnost puteva i eventualne probleme na saobraćajnicama u gradu i seoskim naseljima mogu da prijave na brojeve telefona 231-115, 061 883 18 24 i 060 844 91 32.