Zbog Georgieva ruše lokalnu vlast: “Neću pevati, ali doći ću da pozdravim ljude”


01. mart 2017. DRUŠTVO – Izvor: Nedeljnik – “Putem Tvitera sam saznao da mi je koncert otkazan. Ovako nešto nikada nisam doživeo. Niti bilo ko, verujem. Prvo su napisali da je otkazan, a kasnije zamenili sa ‘odložen’. Valjda posle izbora”, rekao je muzičar Vlado Georgiev, pretpostavljajući da mu je koncert u Smederevu koji je trebalo da se održi 4. marta, otkazan zbog podrške Saši Jankoviću.

“Treba pozvati ljude iz Smedereva i pitati ih zašto su koncert otkazali. Ne mene. Ali oni se nikom ne javljaju. Nikakvo objašnjenje nisam dobio. Ni poziv, niti poruku”, rekao je Georgiev za dnevni list Danas i dodao da će se pojaviti tog dana na protestu koji su Smederevci zakazali u znak podrške izvođaču.

“Pojaviću se na gradskom trgu, ali koncerta neće biti. Okupljeni će puštati muziku, a ja ću doći da pozdravim ljude”, naglasio je.

Smederevci su burno reagovali na otkazivanje koncerta, najavivši protest “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati” istog dana na Gradskom trgu u Smederevu. Istoimena Fejsbuk grupa ima već više od 7.000 članova.

Pojedini među njima već su pisali o pritiscima koje trpe od gradskih vlasti u Smederevu. Podrška Vladi Georgievu sve više, zapravo, prerasta u građanski protest protiv aktuelnih vlasti u Smederevu, ali i državi, piše “Danas”.

Mnoge javne ličnosti pružile su mu podršku, uključujjući i v. d. ombudsmana Miloša Jankovića koji je zabranu koncerta okarakterisao kao “najviši oblik totalitarizma”.