Završna svečanost povodom 125 godina Streljačkog sporta u Smederevu


19. novembar 2012. SPORT – Juče je na strelištu u Smederevu održan 10. Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ 2012 u čast Želibora Mladenovića Želeta, istaknutog i trofejnog smederevskog strelca i gimnastičara i Završna svečanost povodom 125. godina Streljačkog sporta u Smederevu.

Iako je na ovom turniru u prvom planu sećanje na izuzetnog čoveka i sportistu, najbolji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji bili su nagrađeni.

U konkurenciji seniorki pobedila je Milica Ignjatović iz Streljačkog kluba „Metalac“ iz Bora sa 371 krugom, a na drugom mestu je trenutno najbolja smederevska puškašica Jelena Jakovljević sa 364 kruga. Treće mesto sa rezultatom od 360 krugova osvojila je Aleksandra Midžak iz SK „Beogradske elektrane“. Ukupno je učestvovalo 30 seniorki.

U konkurenciji se seniora zlatnu medalju osvojio je Goran Vranov iz SK „Metalac“ Bor sa 373 kruga, ispred Nikole Miloševića koji se našao na drugom mestu sa krugom manje, odnosno rezultatom od 372 kruga. Bronzanu medalju osvojio je Vojislav Mladenović iz SK „Uljma“ sa 370 krugova. Ukupno se takmičilo 46 seniora.

U ekipnoj konkurenciji (opšta kategorija) potvrđena je dominacija SK „Metalac“ iz Bora koji je sa ukupnim rezultatom od 1110 krugova pobedila ispred Streljačke družine „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca sa 1092 kruga. Na trećem mestu je SK „Uljma“ sa 1083 kruga.

U prisustvu strelaca i porodice pok. Željka Mladenovića, obratio se prof. dr Vladan Vukašinović, član sokolskog društva „Partizan“, Želetov kum. Najboljim strelcima medalje i pehare su uručivali Predrag Mladenović, Želiborov sin i Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Smedereva.

Sa ljubavlju, poštovanjem i željom da od zaborava otrgnu svog kolegu i prijatelja Želibora Mladenovića, turnir tradicionalno organizuju Streljačka družina „Smederevo“ i Streljački klub „Heroj Srba Bezbednost“ uz podršku Streljačkog saveza Smedereva.

Po završetku turnira, koji je održan u okviru završne svečanosti povodom 125 godina Streljačkog sporta u Smederevu, najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodeljene su plakete i zahvalnice Streljačkog saveza Smedereva. Skupu se obratio gospodin Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Smedereva, koji je potom dobitnicima i uručio plakete i zahvalnice.

Plakete Streljačkog saveza Smedereva u znak priznanja za dugogodišnji uspešan rad i postignute rezultate na unapređenju streljačkog sporta u Smederevu dobili su: Velimir Jovanović, Miodrag Ivković, Novica Petrović, Jelena Jakovljević, Dragan Florić, Jovan Šulejić, Nikola Simić, Ana Alentijev, Siniša Mašović, Milutin Jovanović, Milan Todorović, Dragan Simić, Ljiljana Adžić, Slobodan Ristić, Grad Smederevo i Savez sportova Smederevo.

U znak zahvalnosti za dugogodišnju uspešnu saradnju i pomoć u razvoju streljačkog sporta zahvalnice su dobili ostali članovi Upravnog odbora Streljačke družine „Smederevo“ i Streljačkog saveza Smedereva: Boban Marinković, Jelena Tasić, Marija Aničić, Zoran Tošić, Tatjana Đorđević i Duško Savić. Aktuelni strelci, prvaci države takođe su dobili zahvalnice: Bojana Bečanović, Sara Ilić, Ana Lajčak, Aleksandra Lekić i Marija Simić, kao i treneri: Milica Simić, Milan Kocić, Đorđe Stojanović, Dejan Perić i Aleksandra Ristić. Zahvalnice su dobili i nekadašnji strelci, aktivne streljačke sudije, sportski radnici, organizacije, mediji i novinari: Milorad Tasić, Sanvila Marković, Momir Petković, Dvorana Smederevo, Borivoje Provčin, Božin Stepanoski, Zdenka Petrović, Dragan Pantović, Televizija Smederevo, Saša Šparović, Dušan Dragić, Milena Kitić, Radoslav Mirković, Mira Todorović, Nenad Maksić, Velimir Kocić i Kuglaški klub Smederevo.