Zakazivanje termina za vađenje ličnih dokumenata internetom


29. novembar 2011. DRUŠTVO – Izvor: Tanjug – Termini za vađenje ličnih dokumenata mogu se putem Interneta zakazati u još 11 policijskih stanica i uprava – u Pančevu, Nišu, Šapcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Valjevu, Starom Gradu, na Paliluli, Voždovcu i Vračaru, saopšteno je danas iz Uprave za digitalnu agendu.

Taj servis je do sada bio dostupan samo za četiri policijske stanice na teritoriji Beograda – Čukaricu, Novi Beograd, Zemun i Zvezdaru, kao i u Policijskoj upravi Novi Sad.

Uprava je pozvala državne institucije i lokalne samouprave da svoje usluge besplatno postave na portal e-Uprave i tako slede dobar primer MUP-a koji je omogućio građanima da bez čekanja u redovima predaju za svoja lična dokumenta.

U saopštenju se dodaje da uslugu besplatnog postavljanja rasporeda za zakazivanje termina u državnim institucijama, kao i obuku za rad i tehničku podršku obezbeđuje Uprava.

Portal e-Uprava dostupan je od juna 2010. godine, a elektronska uprava je najjednostavniji način da se smanje redovi, izbegne korupcija, a povećaju transparentnost i efikasnost u radu.