Zahtevaju preispitivanje privatizacije “Želvoza”


18. april 2012. DRUŠTVO – Predstavnici „Pokreta za slobodu“ i radnici „Jugoremedije“ iz Zrenjanina, „Želvoza“ iz Smedereva i „Srboleka“ iz Beograda predali su juče posle protesta Vladi Srbije izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije i zahtev da se preispita privatizacija 24 preduzeća.

Protest „Pokreta za slobodu“ na kome je bilo oko stotinu građana, bio je posvećen nedavno preminuloj predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Verici Barać i njenoj borbi za vladavinu pravde i prava.
Milenko Srećković iz „Pokreta za slobodu“ ističe da je cilj da se očuva i obnovi proizvodnja u tim preduzećima, koja su uništena zbog sprege vlasti, tajkuna i kriminala.

– Tražimo da vlast na neki način reaguje na izveštaj koji smo im predali. Radnici su prethodnih godina imali veliku pomoć Verice Barać, čija je hrabrost i predanost garantovala da se može izaći kao pobednik u borbi protiv korupcije i kriminala. Nažalost, njenim odlaskom ostali smo bez pomoći, ali moramo da nastavimo njeno delo i ispitamo sve nezakonite privatizacije kojih svakako ima znatno više od 24, koliko je navedeno u rezoluciji Evropskog parlamenta – rekao je Srećković.

Okupljeni predstavnici Sindikata i „Pokreta za slobodu“ uzvikivali su tokom protesta „Hoćemo da živimo“ i „Slobodna Srbija“, a skup je obezbeđivalo desetak pripadnika MUP-a.

Pošto predstavnike radnika niko u Vladi nije primio, oni su izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije i zahtev ostavili na pisarnici zgrade Vlade.

Izvor: pravda.rs