Zabrana transfera za FK Smederevo


11. jun 2013. SPORT – Disciplinska komisija FS Srbije potvrtdila je odluke prema kojima Crvena zvezda, Vojvodina i još 12 klubova Superlige i PLS ne mogu da registruju nove igrače.

Pre sednice svim klubovima dužnicima je upućeno pismo upozorenja o neizmirenim obavezama.

Na spisku suspendovanih su Crvena zvezda, Vojvodina, Novi Pazar, Jagodina, OFK Beograd, Smederevo, Rad i Radnički 1923 Kragujevac. Na spisku su i Borac Čačak, Banat, Sloga, Metalac, Novi Sad i Inđija.

Zbog neisplaćenih finansijskih obaveza u okviru Prve lige Srbije za žene mera zabrane registracije (transfera) novih igrača izrečena je ŽFK Mašinac, ŽFK LASK Crvena zvezda, ŽFK Novi Bečej i ŽFK Lemind Lavice, a u okviru Prve futsal lige Srbije KMF Tango Liman.

“Donesene odluke su vezane za predmete koji su u potpunosti okončani u procesu pred nadležnim organima FS Srbije. Obavešteni smo od strane zvaničnika obe lige, Zajednice klubova Jelen Super lige i Udruženja klubova Prve lige Srbija, da se određeni broj predmeta još uvek nalazi u postupku i da se čeka na donošenje konačnih odluka po tim pitanjima. Zbog toga, članovi Disciplinske komisije biće u stalnom zasedanju i obavestiće javnost o eventualnim novim detaljima,” po završetku sednice rekao je za zvanični sajt Saveza predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović.

“Napominjem da, uprkos prilično velikom broju klubova obe lige koji se nalaze na listi, samo tri kluba – dva iz Jelen Super lige i jedan iz Prve lige Srbija, imaju relativno značajna finansijska dugovanja. Verujem da će, kao i do sada, predstavnici svih klubova-dužnika reagovati brzo i isplatom dugovanja omogućiti registraciju novih igrača u svoje sredine. Nastavljamo kurs iz prethodne dve sezone i ovakav rad se pokazao kao izuzetno delotvoran. Takođe, nastavljamo i sa praksom da sve zaostale finansijske obaveze ka Savezu i ligama mogu biti isplaćene na rate, uz podnošenje adekvatnog zahteva. Koristim priliku da još jednom uputim apel igračima, trenerima i klubovima, a koji imaju potraživanja na osnovu konačnih odluka, podnesu prijavu Disciplinskoj komisiji FSS što je pre moguće.”

Članovi Disciplinske komisije FSS podsećaju da mera izricanja zabrane registracije novih igrača se ne odnosi na mogućnost transferisanja igrača u druge klubove, odnosno na mogućnost da klubovi upravo time obezbede finansijska sredstva za izmirenje svojih obaveza.

Izvor: B92