Vučić: Železara će nastaviti da živi


15. februar 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se razgovori o Železari Smederevo nastavljaju i poručio da će železara nastaviti sa živi bez obzira da li će biti ugovora sa Esmarkom ili ne.

Vučić je na pitanje novinara rekao da razgovori i pregovori traju, da imamo okvir koji nam je ostavio MMF do utorka, ali i da smatra da će se pre toga znati konačan dogovor.

“Tražio sam jednu stvar, nismo u situaciji da dajemo ili prodajemo nešto što ima ogromnu vrednost na tržistu. Ne zaboravite da smo to dobili za jedan dolar”, rekao je premijer.

Kako je objasnio u situaciji smo da makar dobijemo garancije da sve to neće nestati za tri, četiri, ili pet meseci.

Vučić je dodao da je i ono malo što je uspelo da se obezbedi sačuva u sirovinama i da “mi tražimo upravo pravo na kontrolu u mesecima, bar do kraja godine”.

Premijer Srbije je precizirao da mi tražimo zajednički potpis samo u tih nekoliko meseci i to je stvar na koju Srbija insistira.

“Nadam se da će naši američki partrneri na to pristati, ako ne ićićemo i na druga rešenja. Ali radnici Železare ne treba da brinu. Železara će nastaviti da živi bez obzira na to da li će biti ugovora sa Esarkom ili ne”, rekao je Vučić.

Koristite Facebook da komentarišete ovu vest