Vučić: “Tender za Železaru biće završen početkom januara”


01. decembar 2014. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do pravoslavnog Božića biti završena tenderska procedura za pronalazak strateškog partnera za Železaru Smederevo i da očekuje da do kraja januara strateški partner “uđe” u srpsku čeličanu.

“Oko našeg Božića se završava tenderska procedura i rekao bih da sve može da se završi do kraja januara, kompletan proces sa ulaskom u kompaniju”, rekao je Vučić novinarima u Jerusalimu, gde započinje dvodnevnu posetu Izraelu.

On je rekao da je razgovarao sa akcionarima američke kompanije Esmark koji su, kako je objasnio, veoma posvećeni pronalasku tržišta za “srpski čelik”.

“Misle da su ponudili dobre uslove, videćemo naravno”, rekao je premijer Srbije.

“To nas ispunjava zadovoljstvom jer, ako smem, to bih nazvao velikim kamenom na leđima cele Srbije, svakog građanina Srbije, a taj veliki kamen odjedanput može da se pretvori u brušeni dijamant ili brilijant – u nešto što za Srbiju i za sve naše građane najviše vredi”, istakao je Vučić.

Prvi čovek Esmark stil grupe Dzejms Bušar nedavno je izjavio da će ta kompanija, ako pobedi na tenderu za privatizaciju Železare, u srpsku čeličanu uložiti 400 miliona dolara u narednih nekoliko godina i da neće biti otpuštanja.