Vučić: Srbija će praviti traktore sa Belorusijom, zainteresovani su i za Železaru


16. maj 2013. PRIVREDA – Potpredsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić i saradnici danas su se dogovorili sa delegacijom iz Belorusije na čelu sa Pjotrom Prokopovičem o formiranju dva zajednička holdinga vezanih za mašinogradnju.

Kako je rekao Vučić, razgovaralo se i o smederevskoj železari i on očekuje da u narednom periodu taj problem bude rešen.

– Prokopovič je danas i sutra u Beogradu. Došao je sa delegacijom od 40-ak ljudi, među kojima su i privrednici koji su zaintersovani za ulaganje u Srbiju. Očekujem da ćemo posle ovih sastanaka s predstavnicima srpske vlade imati nekoliko dobrih vesti. Radili smo na unapređenju saradnje – rekao je Vučić.

On dodaje da je dogovorena saradnja u oblasti mašina, traktora, kombajna i drugih poljoprivrednih mašina.

Prokopovič je novinarima rekao da Srbija i Belorusija imaju perspektivu za saradnju pre svega u ekonomskim oblastima.

– Naš zadatak je da saradnja u budućnosti bude značajno bolja nego trenutno – kaže Prokopovič.

On je naveo da je u prvom tromesečju ove godine promet između dve zemlje povećan za 40 odsto u odnosu ha isti period prošle godine.

– Verujem da će posle ovih sastanaka doći do realizacije projekata koji će otvoriti niz radnih mesta kako u Srbiji tako i u Belorusiji. Srbiju vidimo kao mogućnost da budemo prisutni ne samo na Balkanu, već da nam ona bude i veći prozor u Evropu – rekao je on.

Izvor: Blic