Vlasniku rotvajlera 18 godina zatvora


17. novembar 2011. HRONIKA – Izvor: Beta – Viši sud u Smederevu osudio je danas Jovicu Nedeljkovića (37) na 18 godina zatvora, jer je aprila 2008. nahuškao rotvajlera na prijatelja Dragana Arsića koji je zadobivši 67 rana iskrvario i umro.

Presuda je doneta pošto je Apelacioni sud poništio prethodnu kaznu od 14 godina. Viši javni tužilac Aleksandar Kuzmanović je kazao da će uložiti žalbu, jer je, kako je ocenio kazna blaga. Žalbu će Apelacionom sudu uložiti i Nedeljkovićev branilac advokat Petar Petrov.

Petrov je agenciji Beta kazao da “nema dovoljno dokaza da je delo izvršeno”, a i ako je počinjeno “nema dokaza da je ubistvo izvršeno na svirep način”.

U toku istrage protiv Jovice Nedeljkovića njegov otac i nevenčana supruga koji su kritične noći bili u kući iskoristili su zakonsko pravo da ne svedoče. Tada se Nedeljković branio tvrdnjom da se pas otrgao s lanca i napao Arsića.

Vanbračna supruga Violeta Radojković se kasnije predomislila i u svom iskazu teretila nevenčanog supruga da je psu 15 minuta izdavao naređenja da napada.

Obrazlažući presudu sudija Goran Mladenović je kazao da je Nedeljković supruzi naredio da odveže rotvajlera i dovede u sobu “iako je znao da je pas opasan i da može doći do smrtne posledice”.

Pošto je Arsić iskrvario i umro, Nedeljković je spalio žrtvinu odeću i leš bacio u njivski bunar svog ujaka, desetak kilometara dalje od kuće u kojoj je ubijen.