Vlado Georgiev pred 9.000 ljudi


05. mart 2017. DRUŠTVO – Izvor: Insajder – Pred nekoliko hiljada Smederevaca u organizaciji Građanske inicijative “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati” sinoć je na centralnom trgu u ovom gradu nastupio pop pevač Vlado Georgiev.

Koncert Vlada Georgieva je trebalo da bude održan u gradskoj hali, ali je, kako gradska vlast tvrdi odložen za maj, dok Georgiev navodi da je zabranjen jer je podržao kandidaturu Saše Jankovića za predsedničkog kandidata. Nakon toga, Građanska inicijativa “Koncert Vlada Georgieva – ipak ćemo održati” odlučila je da organizuje protest zato što je otkazan koncert.

Organizatori su posetioce pozdravili rečima “večeras je Smederevo kuća za nas slobodne”, pozvali da uz svetlost s mobilnih telefona i pištaljke “osvetle Srbiju” i “prekinu tišinu” i postavili pitanje ko još zabranjuje ljubavne pesme.

Georgiev je u znak zahvalnosti građanima otpevao nekoliko pesama.

Organizatori iz Građanske inicijative susreli su se s problemom jer im je, kako su saopštili, uskraćena struja za održavanje skupa. Kako su objasnili, prvo su sve gradske službe navele da nisu nadležne, pa su se obratili crkvi.

Iz crkve su najpre dobili saglasnost, ali dan pred okupljanje crkvena opština i starešina crkve odobrili su napajanje samo do 18.00, iako je skup zakazan za 20.30. Konačno, struju su dobili od JKP-a Zelenilo Smederevo.