Vlade Divac na otvaranju novog strelišta


02. mart 2012. SPORT – S ponosom Vas obaveštavamo da Streljačka družina “Smederevo”, najstariji sportski kolektiv u gradu, ove godine proslavlja jubilej – 125. godišnjicu streljačkog sporta u Smederevu.

U jubilarnoj godini, na novom strelištu u sportskoj Dvorani Smederevo, u nedelju 4. marta održaće se i prvo ovogodišnje takmičenje, treće kolo Lige i Kupa Streljačkog saveza Srbije, B program, 10 m. Za ovo takmičenje prijavljeno je 27 klubova i 154 pojedinca. SD “Smederevo” takmičiće se sa 14 strelaca u 3 discipline.

Ovo takmičenje praktično će biti uvertira pred organizaciju Državnog prvenstva u streljaštvu (А program, 10 m), sledećeg vikenda, 10. i 11. marta. Upravo ovim sportskim događajem praktično će i biti otvoreno novo strelište u Smederevu.

Zvanično, novo strelište biće otvoreno u subotu 10. marta u 12 časova.

To će biti otvaranje strelišta i otvaranje Prvenstva Srbije u olimpijskim disciplinama za juniore i seniore. U programu proslave našeg jubileja učestvovaće: Vlade Divac, predsednik i Đorđe Višacki, sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Obrad Stevanović, predsednik Streljačkog saveza Srbije, Siniša Mašović, predsednik Streljačkog saveza Smedereva, rukovodstvo grada Smedera, naši najistaknutiji sportisti i sportski radnici i svi zaljubljenici u ovaj prelepi sport.

Sa posebnim zadovoljstvom napominjemo da će na ovom prestižnom takmičenju učestvovati svi najbolji strelci Srbije, između ostalih i osmoro srpskih olimpijaca, koji će našu zemlju predstavljati u Londonu na letnjim olimpijskim igrama ove godine. To su: Zorana Arunović, Damir Mikec, Nemanja Mirosavljev, Andrea Arsović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić, Dimitrije Grgić i Ivana Maksimović. Zajedno sa njima biće tu i nekadašnji učesnici i osvajači olimpijskih medalja, a pre svih najbolja svih vremena u ovom sportu Jasna Šekarić, zatim Aleksandra Sanja Ivošev, Aranka Binder, Lidija Mihajlović…

Streljačka družina “Smederevo” nastupiće na ovom takmičenju sa ekipama u ženskoj konkurenciji juniorke (puška i pištolj) i seniorke (pištolj). Sa smederevskim pištoljašicama u ekipi nastupiće i Ana Korakaki iz Grčke.

Na Prvenstvu Srbije ukupno će učestvovati blizu 50 ekipa i više od 400 pojedinaca.

Finale Prvenstva Srbije i ceremonija proglašenja pobednika i uručenja medelja održaće se u nedelju 11. marta u 17 časova. Detaljan program sa preciznom satnicom dobićete u toku sledeće nedelje.

Organizator Prvenstva Srbije je Streljačka družina “Smederevo” u saradnji sa Streljačkim savezom Srbije i Streljačkim savezom Smedereva. Pokrovitelj takmičenja je grad Smederevo.

Opremanje novog strelišta pomogli su Grad Smederevo i prijatelji kluba.