Veslanje: Smederevci (za sada) bez olimpijske vize


09. septembar 2015. SPORT – Smederevo za sada nema predstavnika u veslanju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Na Svetskom prvenstvu u Ožibeleu Dušan Bogičević u skifu I Veselin Savić u teškom četvercu nisu uspeli da se domognu polufinala i plasmana na jedno do prvih devet, odnosno 11 mesta koja vode na Olimpijske igre.

Dušan Bogičević je u skifu u konkurenciji 41. čamca zauzeo 23. Mesto dok je četverac u sastavu Jagar, Stojić, Đerić I Savić u konačnom plasmanu zauzeo 14. Mesto u konkurenciji 21 posade.

Smederevskim I ostalim veslačima Srbije ostaje još jedna prilika DA se nađu na Olimpijskim igrama u Riju. Put do kvote vodi preko Lucerna gde će se 2016. godine održati kvalifikaciona regata. Šansa postoji, međutim, iz dosadašnje prakse, neretko se dešavalo da konkurencija bude upravo na ovoj regati jača do one as svetskog šampionata, a uz to samo dva prvoplasirana čamca idu u Rio.

Pitanje je kako bi se stvari odvijale da se neposredno pred šampionat nisu povredili Aleksandar Filipović Koga je u dublu as Marjanovićem zamenio Andrija Šljukić i da je Bogičević ostao u četvercu. Vremena za popravni ima i uz nesporan kvalitet smederevskih veslača i stručni rad ubeđeni smo da će se bar neko do Smederevaca naći na spisku putnika za Olimpijske igre.