Veslači Smedereva osvojili pet medalja


26. maj 2016. SPORT – Na tradicionalnoj međunarodnoj Beogradskoj internacionalnoj regati, održanoj minulog vikenda na Adi Ciganliji, veslači Smedereva osvojili su pet medalja, tri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Dve zlatne medlaje osvojio je Uroš Dimitrijević u seniorskoj konferenciji u dvojcu bez kormilara. Smederevski veslač je sa Dušanom Slavnićem iz Crvene zvezde bio uspešniji od posada iz Mađarske, Partizana i Crvene zvezde. Treće zlatno odličje pripalo je pionirskom četverac skulu u kome su veslali Aleksa Garović, Todor Marković, Andrija Jevtić i Nikola Soldatović.

Srebrni je bio u skifu pionir Aleksa Garović, a bronzani pionirski dubl skul Andrija Jevtić – Nikola Soldatović.

U finale su se plasirali kadeti Smedereva u četverac skulu (četvrto mesto) i juniorski četverac bez Aleksa Petrović, Veljko Simić, Lazar Dostanić i Andrija Stojković.

Smederevci su ostvarili zapažene rezultate iako se više očekivalo od juniorskog četverca bez kormilara koji ove godine želi da izbori plasman na Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Ovogodišnji Trofej Beograda okupio je ove godine veslače iz Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Turske i Srbije sa više od 500 veslača u 329 posada.