Večeras na Nušićevim danima predstava “Buba u uhu”


25. april 2017. KULTURA – Diplomska predstava Ljubiše Ristića izvedena je prvi put u junu 1971. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu sa Nikolom Simićem, Radom Đuričin, Brankom Petrić, Milanom Gutovićem, Vlastom Velisavljevićem, Vojom Brajovićem i Markom Todorovićem u glavnim ulogama. Tokom 44 godine igranja kroz predstavu je prošlo desetine glumaca, ali su u njoj svih tih godina igrali Nikola Simić, Rada Đuričin, Branka Petrić i Vlasta Velisavljević.

Кada je Nikola Simić preminuo, predstava je skinuta sa repertoara JDP, ali je odmah Ljubiša Ristić uz pomoć Rade Đuričin napravio novu-staru „Bubu u uhu“, sa mladim i poletnim ansamblom КPGT, koji predvodi Lazar Jovanov u dvostrukoj ulozi Šandebiza i Poša, ulozi koja je proslavila Nikolu Simića.

Nova – stara “Buba” je kenotaf, sećanje i poštovanje za sve iz prve podele kojih više nema: za Bojana Stupicu i Marjana Lovrića koji su odgovorni i zaslužni što se ova predstava rodila, za Zoricu Šumadinac, Slobodana Djurića, Morisa Levog, Marka Todorovića, Branka Milenkovića, Vladislava Lalickog, za Duška Čeklića i Nikolu Simića.

Кompletna glumačka ekipa istih godina kao njihovi prethodnici iz 1971. – igraće novu – staru “Bubu” za svoju staru i novu publiku – dede, babe, sinove, ćerke, unuke i unuke – kao što je to oduvek bilo i kako će zauvek biti i kada nikoga od nas više ne bude. A Rada, Branka i Vlasta igraće sa njima kad god zažele i kad god se užele!