Vanredna dostava hrane sitnoj divljači


12. februar 2012. DRUŠTVO – Izvor: Agencija Tanjug – Više od 200 članova Lovačkog udruženja Smederevo učestvovalo je u vanrednoj akciji podele hrane na 150 hranilišta za sitnu divljač u lovištu “Ralja”.

“Danas je podeljena tona kukuruza na 150 prethodno pripremljenih hranilišta za sitnu divljač.

Za nedelju dana imamo još jednu vanrednu akciju zimske prihrane, zbog elementarnih nepogoda”, izjavio je predsednik Lovačkog udruženja “Smederevo” i upravnik lovišta “Ralja” Zoran Gubin.

“Već smo imali tri akcije prehrane divljači, a od ove godine smo u zakonskoj obavezi da održimo pet obaveznih akcija, umesto dosadašnje tri. Planiramo da naredne nedelje podelimo još jednu tonu hrane”, kazao je Gubin i podsetio da je, zbog elementarne nepogode, od 6. februara uvedena zabrana lova na sve vrste divljači.

Gubin je upozorio, pre svega mlade lovce, da su dužni da dostave dokaz o učestvovanju u današnjoj akciji prihrane i naročito u sledećoj, za sedam dana, jer će u protivnom, izgubiti pravo na lov u ovoj godini.

Lovačko udruženje “Smederevo”, koje broji 357 aktivnih članova, gazduje lovištem “Ralja” ukupne površine 19.619 hektara, od čega su lovne površine na 14.000 hektara.