Utvrđeni mehanizmi kontrole bolovanja u Železari


04. oktobar 2017. PRIVREDA – Izvor: RTS – Ministri za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i zdravlja, Zoran Đorđević i Zlatibor Lončar, razgovarali su sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mančangom i direktorom “HBIS grupe Srbija” Songom Sihaiem i tom prilikom dogovorili mehanizam kontrole bolovanja u Železari Smederevo.

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva rada, tokom nedavne posete ministra Zorana Đorđevića Železari “HBIS grupa Srbija” u Smederevu, rukovodstvo ga je upoznalo sa radom, ali i problemima sa kojima se susreće ta kompanija, pa je na sastanku dogovoren mehanizam kontrole bolovanja, kao i na koji način će se on sprovoditi.

“Želja nam je da se problem bolovanja, koji je neretko predmet zloupotrebe, reši na najadekvatniji način. Postoje mehanizmi i ovo će biti jedna vrsta pilot projekta, koji će, ukoliko bude dao dobre rezultate, biti opšte primenjivan”, izjavio je ministar Đorđević.

Ambasador Narodne Reublike Kine zahvalio se ministrima Đorđeviću i Lončaru na blagovremenoj reakciji, brzoj i adekvatnom rešenju problema bolovanja u kineskoj kompaniji “HBIS”.