Uspela kontrolna regata za Smederevce


13. jun 2017. SPORT – Odlazak na Bledsku regatu poslužio je trenerima veslača Smedereva da se vidi u kakvoj su trenutno formi kandidati za nacionalne selekcije. Osim Zorana Rajić i Nikola Selaković koji su veslali u konkurenciji seniora u sastavu reprezentacije Srbije, boje VK Smederevo na Bledskom jezeru branila su i četvroica juniora Danilo Selaković, Aleksa Petrović, Marko Torbica i Lazar Ristić. Trener smederevskih veslača Aleksandar Smiljanioć je zadovoljan učinkom na Bledskom jezeru.

– Rajić i Nikola Selaković su sa Dušanom Slavnićem i Nikolom Cvijetićem prvog dana u četvercu bili prvi dok su drugo dana zbog kiksa na stazi zauzeli četvrto mesto. Odlični su bili i naši juniori Danilo Selaković je u juniorskom skifu bio treći dok je njegov klupski druga Aleksa Petrović bio četvrti. Lazar Ristić i Marko Torbica veslali su u juniorskom dvojcu bez kormilara. Prvog dana su bili šest, a drugo četvrti. Raduje što su uspeli da se plasiraju u finale što jhe uspeh jer je njima ovo prva godina juniorskog staža. Mislim da su stekli dragoceno iskustvo sa ove regate. Aleksa Petrović je drugog dana veslao u dubl skulu sa Vukašinom Pivačem iz Grafičara. Ova kombinacija je osvajanjem srebrne medalje opravdala ukazano poverenje – kaže trener Aleksandar Smiljanić.

Pomenutim veslačima u seniorskoj B i konkurenciji juniora predstoje pripreme za sastav reprezentacije na Srebrnom jezeru pred međunarodna iskušenja koja ih očekuju. Seniori B, veslači do 23 godine, pripremaju se za Svetsko prvenstvo u Plovdivu krajem jula, a potencijalni učesnici ovog takmičenja su Marko Ristić, Nikola Selaković, Zoran Rajić i Uroš Dimitrijević. Danilo Selaković i Aleksa Petrović pripremaće se za Svetsko juniorsko prvenstvo koje se početkom avgusta održava Trakai u Litvaniji.