Uskoro rešenje imovinsko pravnih odnosa na prostoru Stare železare


21. mart 2013. DRUŠTVO – Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović i predsednik Skupštine grada Branče Stojanović sastali su se juče sa predstavnicima kompanija koje posluju na prostoru „Stare železare“.

Tom prilikom razgovarali su o problemu parcelacije i vlasničkog razgraničenja kompanija koje rade na ovom prostoru.

Gradonačelnica je prisutne podsetila na sastanak koji je održan 2008. godine, a između ostalog je bio u vezi sa problemom koloseka.

Ona je dodala da je strategija razvoja grada da dobije turističku luku, što nije izvodljivo ukoliko se ne ukloni kolosek koji prolazi kroz centar grada.

Što se pitanja parcelizacije tiče, gradonačenica dr Jasna Avramović je naglasila da svi činioci moraju da uzmu učešće u njegovom rešavanju.

Predsednik Skupštine grada Branče Stojanović je prihvatio da pruži pomoć u ovoj inicijativi za proširivanje i dodao da će na sledećoj Skupštini grada Smederevo biti usvojen niz benefita za one koji posluju u Slobodnoj zoni, a sve u cilju otvaranja novih radnih mesta kao i zbog potreba novih potencijalnih investitora.

Predstavnik Kompanije „Utva IBZ“ Zlatibor Kovjanić istakao je da sve četiri kompanije koje funkcionišu na ovom prostoru obavljaju slične delatnosti na kojima je zaposleno više od dve stotine radnika i izneo svoje mišljenje o neophodnosti interesovanja lokalne samouprave i spremnost kompanija na pronalaženju rešenja za ovaj problem.

Naime, sadašnji vlasnici ovih kompanija izrazili su želju za pronalaženje eventualnih mogućnosti da u taj prostor uđe i režim poslovanja Slobodne zone.

Rukovodstvo Grada Smedereva preuzelo je obavezu da razmotri mogućnost izmene postojećih planskih akata, a da nakon toga korisnici urade plan detaljne regulacije i da se zatraži mišljenje Uprave za slobodne zone o mogućnosti pripajanja tog područja već postojećoj Slobodnoj zoni.

Izvor: smederevo.org.rs