Uskoro počinje peta smederevska liga u streljaštvu


19. februar 2013. SPORT – Peta smederevska liga u streljaštvu ove godine počinje 1. marta na strelištu u Smederevu. Liga se puca po svim važećim pravilima Streljačkog saveza Srbije za kategorije serijska vazušna puška 20 dijabola za kadete i kadetkinje, a strelci će se takmičiti u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Računa se 5 najboljih rezultata iz 7 kola. Liga se završava 24. maja, kada će se pucati sedmo poslednje kolo i finale u kome nastupa po 8 najboljih strelaca u muškoj i ženskoj konkurenciji

Organizacioni odbor Lige odlučio je da kotizacija za nastup u Ligi ostane nepromenjena odnosno i iznosi 3.000 dinara po jednom strelcu. Ekipu čine tri člana za koje se plaća kotizacija, dok je četvrti član rezerva i za njega se ne plaća kotizacija.

Za ovu cenu organizatori su u obavezi da obezbede nagrade, pehare i diplome za najbolje tri ekipe u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i pehare i diplome za najbolja tri pojedinca u muškoj i ženskoj kategoriji. Svakom strelcu je obezbeđeno oružje, dijabole, streljačka oprema, stručno osoblje i dva termina nedeljno za trening. Svih 7 kola lige sudiće licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije. Rezultati ovogodišnje lige biće objavljivani u sredstvima javnog informisanja na gradskom nivou, kao i u sportskom Žurnalu.

Sve zainteresovane radne organizacije, pojedinci, bivši strelci i rekreativci mogu da se prijave za učešće u petoj Smederevskoj ligi na telefon Streljačke družine Smederevo 4621-956 ili na mob. 064/380-12-23.

Kotizacija za nastup se uplaćuje na žiro račun Streljačkog kluba „Heroj Srba – Bezbednost“, broj 150-2200310001079-76, kod CREDY banke.

Organizator ove, kao i prethodne četiri lige su Streljačke družine „Smederevo“ i „Heroj Srba-Bezbednost“ iz Smedereva.