Uskoro odluka o pristaništu u Smederevu


31. maj 2017. DRUŠTVO – Izvor: eKapija – Agencija za upravljanje lukama objavila je javni poziv za izbor lučkog operatera na putničkom pristaništu u Kladovu.

Rok za podnošenje prijava je 14. jun 2017. godine.

Prilikom izbora najbolje ponude kao kriterijumi će se uzimati u obzir: ponuđeni iznos lučke naknade za operativnu upotrebu pristaništa (koji ne može biti manji od 2.802 EUR na godišnjem nivou), ponuđeni iznos investicione obaveze u dogradnju – odnosno održavanje infrastrukture na pristaništu, kao i kvalitet plana i programa za obavljanje lučke delatnosti u Kladovu.

Kladovo je jedno od putničkih pristaništa koje bi Srbija trebalo uskoro da dobije, a čiji je razvoj najavljen krajem 2016.

Pored tri postojeća putnička pristaništa u Beogradu, Novom Sadu i Donjem Milanovcu, Vlada Srbije je na predlog Agencije za upravljanje lukama utvrdila lučka područja pristaništa u Zemunu, Kladovu, Sremskim Karlovcima i Smederevu.

Početkom godine, Agencija za upravljanje lukama objavila je poziv za prikupljanje pisama o nameri za obavljanje lučke delatnosti na međunarodnom putničkom pristanu u Smederevu. Na sajtu Agencije objavljeno je potom da su stigla dva pisma o namerama, a uskoro se očekuje i javni poziv za izbor operatera putničkog pristana u Smederevu.