Uredniku “Našeg glasa” pritvor


28. septembar 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – Glavnom i odgovornom uredniku smederevskog nedeljnika Naš glas Goru Redžiću određen je pritvor do 30 dana zbog korupcije.

Pritvor je odredio istražni sudija Višeg suda u Smederevu Mirko Šakić.

Goro Redžić (53) iz Lipa u uhapšen je u utorak, 25. septembra na periferiji Smedereva dok je primao obeležene novčanice od 350 evra i 10.000 dinara na ime izdavanja poslovnog prostora u centru Smedereva koji pripada Novinskoj kući Naš glas.

Policija sumnja da je Redžić bivšim zakupcima poslovnog prostora u Ulici kralja Petra Prvog obećao novi ugovor i za to primio novac iako nije imao pravo da izdaje poslovni prostor dok se ne okonča sudski spor do kojeg je došlo posle raskida privatizacije.

Goro Redžić je penzionisani oficir, a na mesto direktora i glavnog i odgovornog urednika došao je 2011.

Agencija za privatizaciju raskinula je u julu 2012. ugovor o privatizaciji Novinsko-izdavačkog preduzeća Naš glas jer kupac nije na vreme izmirio obaveze.

Vrednost kapitala bila je 369.000 evra, a kupac je platio tri rate po 34.000 evra. Goro Redžić je uhapšen dan pred obeležavanje izlaska iz štampe
3.000 broja nedeljnika Naš glas u restruktuiranju.

Redakciju dnevnika Naš glas čine tri urednice i jedna pripravnica. Redžić je bio predsednik Skupštine grada iz Koalicije za bolje Smederevo, a smenjen je kada je ta koalicija napustila skupštinsku većinu i prešla u opoziciju.

Redžić je pred hapšenje prisustvovao sednici Skupštine grada u kojoj je do juna predsedavao kao član Koalicije za bolje Smederevo, kada je jednoglasno smenjen glasovima odbornika pošto se lider Koalicije Milan Lukić povukao iz skupštinske većine sa svojim pristalicama.

Odbornici su tada 18 sati zasedali da bi doneli odluku o smeni. Policija istražuje da li je bilo drugih zloupotreba tokom privatizacije medija i nelegalnog odliva kapitala.