Umičević za RTV: Zadržati nivo poslovanja i menadžment u Železari


30. januar 2012. PRIVREDA – Gostujući u emisiji “Jedan na jedan” Radio-televizije Vojvodine, gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević rekao je da bi država trebalo da zadrži nivo poslovanja u Železari Smederevo koji je postavio Ju-Es stil (U.S. Steel) i da zadrži menadžment te američke kompanije, koja se povukla iz Srbije, dok Vlada Srbije ne nađe strateškog partnera.

“Očigledno je pred Vladom Srbije da nađe strateškog partnera. Da li je to indijsko, rusko, nemačko ili italijansko tržište, ne znam”, kazao je Umičević za Radio-televiziju Vojvodine.

On je ocenio da je kupovina smederevske železare od strane Vlade Srbije prošle nedelje od američke kompanije Ju-Es stil za jedan dolar “iznuđen, ali i odgovoran potez” i ustvrdio da to nema nikakve veze sa izborima..

“Ovo ima veze sa odgovornošću”, kazao je Umičević.

“Važno je da Vlada nastavi da upravlja Železarom dok se nađe strateški partner i to da se zadrže dosadašnji kupci”, objašnjava Umičević.

Prema Umičevićevim rečima, u Železari, u kojoj radi 5.500 ljudi, nijedno radno mesto neće biti izgubljeno.

Odgovatrajući na pitanje zašto Ju-ES stil, nije ostao u Srbiji, gradonačelnik Smedereva je naveo da bi ta kompanija ostala kada bi neko pokrio njene gubitke, ali da se o tome nije ni razmišljalo jer bi odmah stigle optužbe da je reč o pranju novca.

Izvor: RTV