Umetničko zabavište – galerija radosti


30. januar 2018. KULTURA – Program će se realizovati od 1. do 28. februara 2018. godine, svakog radnog dana od 14 do 16:30 u prostoru Gradske galerije savremene umetnosti Smederevo, za decu uzrasta od 3 do 7 godina. U osmišljavanje i realizaciju programa biće uključeni vaspitači, stručni saradnici Ustanove, kustosi smederevskog muzeja, koordinator Dečjeg odeljenja Narodne biblioteke Smederevo, dramski pedagozi pozorišta PATOS, članovi orkestra „Svetlost“, zajedno sa decom i članovima porodica.

Program je namenjen deci uzrasta 3-7 godina koja su izvan sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja, kao i deci koja su korisnici usluga Predškolske ustanove. Namera je da se deci ranog uzrasta ponude raznovrsni podsticaji za kvalitetno učenje, razvoj i obrazovanje na različitim mestima u zajednici koja postaju mesta susretanja i učenja dece i odraslih.

PU „Naša radost“ Smederevo je u saradnji sa institucijama kulture grada Smedereva u našoj zajednici od 2015. godine realizovala više programa: Muzejske igre, Festival drame i Umetničko zabavište.

Sva deca imaju pravo da upoznaju vršnjake, da se druže sa njima, uče zajedno i jedni od drugih uz podršku članova porodice, vaspitača i predstavnika institucija kulture.