Umesto kablovske televizije dobio račune


21. mart 2012. DRUŠTVO – Naš sugrađanin Branko Stanojević kao i ostale njegove komšije želeo je da se priključi na kablovsku televiziju, što mu nije uspelo . Umesto usluge PTT-a, dobio je sudsku tužbu za račune koje nije ni napravio.

Da za sve postoji prvi put, s razlogom može da kaže sedamdesetjednogodišnji Branko Stanojević, koji sticajem okolnosti više posećuje sud nego što ima vremena za ostale stvari. Sve je počelo pre nekoliko godina, kada je kablovska uvedena u zgradu. Otišao još tada u Javno preduzeće PTT saobraćaja da se prijavi.

Zaveden je u svesku, ali pošto posle dužeg vremena radnici nisu obavili radove , odlučio je da raskine dogovor . Sve je završeno u četri oka i pomoću sveske , da bi posle izvesnog vremena počeli da stižu računi za izvođenje radova i korišćenje usluga. Sada se ovaj čovek bori da dokaže da nije dužan preduzeću, jer ni oni ništa nisu izvršili, a tome u prilog ide i što su radnici pre izvesnog vremena došli da isključe ono što ni ne postoji.

Onda se u procesu po prvi put pojavljuje ugovor koji se nudi Stanojeviću da potpiše, a na kome su svi izdaci. Još jedno ročište je uskoro, a naloženo mu je da ubrzo pronađe dva svedoka a u suprotnom će morati da snosi ne samo ono što mu se pripisuje već i ostale troškove. Sa neosnovanim nametima se ne miri jer sve govori u prilog tome da kablovske nikad nije bilo u ovom stanu , ugovor nije sklopljen, tragova nema na zidu, a i svedoci su voljni da to potvrde.

Branko se nada da će uprkos nesavesnosti i greške u proceduri, istina izaći na videlo i da će dugogodišnji problem najzad biti rešen u njegovu korist. Želja za praćenjem inostarnih kanala odavno ih je prošla, pa on i supruga prate televizijski program koji hvata obična antena na terasi.

Izvor: Televizija Smederevo