Ukrali više od pola kilometra železničkih šina


11. april 2018. HRONIKA – Izvor: Danas – Pod sumnjom da su otuđili veću količinu šina, na delu pruge između Male Krsne i Požarevca, uhapšena su četvorica muškaraca iz smederevskih sela Lugavčine i Osipaonice, prenosi Podunavlje.info.

U Osnovnom tužilaštvu u Smederevu je ovom portalu potvrđeno da su krivične prijave predate protiv Z.C, V.D, N.R. i D.T. zbog krivičnog dela teške krađe, kao i da je rešenjem Osnovnog suda u Smederevu prema Z.C. i V.D. određen pritvor u trajanju od 30 dana, ali u interesu istrage nisu mogli da iznose detalje.

Kako Podunavlje.info nezvanično saznaje, njih četvorica su u dužem vremenskom periodu sekli i odnosili stare šine, odložene pored pruge na ovom delu trase prilikom njenog obnavljanja. Nisu time ugrozili bezbednost železničkog saobraćaja, ali su odneli, procena je, oko 650 metara šina.

Na taj način su naneli štetu od oko milion i 200 hiljada dinara Železnicama Srbije, na koliko se procenjuje vrednost šina kao starog metala, kako su ih najverovatnije prodavali.

Sada se intenzivno radi na otkrivanju otkupljivača sekundarnih sirovina koji su šine od njih uzimali, gotovo izvesno znajući da do te količine šina njihovi „snabdevači“ nisu mogli da dođu na legalan način.