Uhvatili osmoro stranih državljana bez putne isprave


16. maj 2013. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – Policijska uprava Smederevo saopštila je danas da su njeni policijski službenici, na osnovu operativnih saznanja, juče oko 11 sati na auto putu Niš-Beograd kod Velike Plane, u autobusu koji je saobraćao na liniji Bujanovac-Beograd, zatekli osmoro stranih državljana bez putnih isprava.

Posle dovođenja u službene prostorije PU u Smederevu, pripadnici smederevske policije su izvršili identifikaciju putnika i utvrdili da se radi o trojici državljana Palestine (35, 37 i 40 godina), dvoje državljana Iraka (bračni par starosti 30 i 33 godine) i troje državljana Sirije (muškarac star 34 godine, kao i brat i sestra starosti 17 i 30 godina).

Državljanki Sirije je, zbog iscrpljenosti, ukazana medicinska pomoć u Službi hitne pomoći Zdravstvenog centra “Sveti Luka” u Smederevu, nakon čega je prevezena u Urgentni blok Zdravstvenog centra, odakle je puštena, nakon opservacije i poboljšanog zdravstvenog stanja.

Pošto su svi stranci izrazili nameru da traže azil u Srbiji, izdate su im potvrde, uz koje su upućeni u Centar za azilante u Banji Koviljači, gde su dužni da se jave u roku od 72 sata, navedeno je u saopštenju.